DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Norvég címvédés, Hamilton gondjai, McLaren a dobogón – szombati hírek

Solbergék nyerték a RoC Nemzetek Kupáját, a McLaren pole-t és harmadik helyet szerzett a Formula-E szaúdi versenyén. Ezek január 28. hírei az autósportban.

A szombati nap legfontosabb hírei nem a Formula-1-hez kapcsolódnak: miközben a királykategóriában még tart a holtszezon, két fontos autósport-eseményt is a hétvégére időzítettek. Az ismét Svédországban, hóban megrendezett Bajnokok Tornáján Sebastian Vettel, Mick Schumacher és Valtteri Bottas is részt vett, de a babérokat szombaton, a Nemzetek Kupáján Petter és Oliver Solberg aratta le, elsősorban utóbbi kiváló formájának köszönhetően: a fiatal norvég egyetlen ellenféltől sem kapott ki. Részletes beszámolónk az eseményről itt található meg.



A másik fontos rendezvény a Formula-E szaúdi versenyének második felvonása volt. Szombaton az ötödik rajtkockából nyert a Porsche németje, Pascal Wehrlein, ismét Jake Dennis lett a második. A McLaren pole-ból indult és vezetett is, végül René Rast harmadikként futott be. A verseny összefoglalója itt található meg.

Hiába került az F1 csúcsára a Mercedes színeiben, Lewis Hamilton elárulta, nem mindig tudta helyén kezelni a sikereit, mivel sokáig nem érezte azt, hogy megtalálta volna az igazi célját. A hétszeres világbajnok elárulta, már tudja, mi hiányzott az életéből.

Hamarosan megkezdi élete első F1-es szezonját Nyck de Vries, aki korábban másutt már letette a névjegyét. Max Verstappen szerint honfitársának előnyt jelenthet, hogy máshonnan is van tapasztalata – ezt mondja a világbajnok, aki nem aggódik De Vries miatt.

Piastri kitűzte céljait első F1-es szezonjára. Az ausztrál tehetség a nagy elvárások ellenére is visszafogottan készül, ugyanis elárulta: a tanulás lesz a középpontban. Oscar Piastri nyilatkozata itt olvasható.

Binotto sorsa már a silverstone-i mutogatásnál megpecsételődött? A tapasztalt F1-es újságíró szerint Mattia Binotto kezéből már a Brit GP-n elkezdett kicsúszni a gyeplő, amikor a kamerák előtt tartott „eligazítást”. Részletek itt.

Különleges belépőkkel örvendeztette meg Floridában két helyi üzlet vezetőjét Pierre Gasly. Az Alpine csapatához igazoló francia egy promóció keretein belül ajándékozta meg őket az aranyszínű jegyekkel, amelyek az idei F1-es Miami Nagydíjra szólnak. Az akcióról bővebben itt lehet olvasni.

Ismételten versenyezni fog a korábbi F1-es pilóta, akitől a Haas csapata még a 2022-es szezon kezdete előtt vált meg. Nyikita Mazepin az Asian Le Mans Series versenyzője lesz – részletek ide kattintva.

Komoly lehetőség előtt áll Robert Wickens, aki 2018-ban, az IndyCar poconói fordulóján szenvedett el egy súlyos balesetet: a kerekesszékbe kényszerült kanadai célja, hogy topkategóriában szerepeljen, akár az IndyCarban. Ez esetben ő lenne az Indy 500 első kerekesszékes versenyzője.

Végül egy hír a Le Mans-i 24 órásról: Erős pilótahármas költözik az 56-os garázsba a 2023-as versenyen: a 2009-es Formula-1-es világbajnok Jenson Button, a hétszeres NASCAR Cup-bajnok Jimmie Johnson, valamint a DTM-bajnok és Le Mans-nyertes Mike Rockenfeller alkot egy csapatot. Részletekről itt írtunk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: