DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton nem tudta, mit kezdjen a sikerrel

Hiába került az F1 csúcsára a Mercedes színeiben, Lewis Hamilton elárulta, nem mindig tudta helyén kezelni a sikereit, mivel sokáig nem érezte azt, hogy megtalálta volna az igazi célját. A hétszeres világbajnok elárulta, már tudja, mi hiányzott az életéből.

2013-ban még egyszeres bajnokként érkezett meg Lewis Hamilton a Mercedes istállójához, melynek színeiben legnagyobb sikereit érte el. A brit versenyző 2014 óta újabb hat alkalommal nyert világbajnoki címet, amivel a vonatkozó ranglistán utolérte a legendás Michael Schumachert.

Hamiltonnak ennek ellenére sokszor volt hiányérzete, mivel nem mindig használta ki úgy az ezzel járó hírnevet, ahogyan azt szerette volna, ám elmondása szerint ez ma már másképpen van. A 38 éves pilóta az On Purpose with Jay Shetty podcast adásában beszélt arról őszintén, hogy a nehéz sorsú emberek segítése mindig is fontos szerepet játszott az életében, sosem félt kimondani a véleményét erről, ez pedig a versenyzői karrierjének is értelmet adott.

„Úgy érzem, gyakran élünk félelemben attól, hogy mit gondolnak rólunk az emberek, hogyan ítélnek meg, hogyan fogadnak majd. Ha szabad vagy és szókimondó, akkor könnyedén elveszíted az állásod, kirúgnak. Mindig is szókimondó ember voltam, azt hiszem ez egy sajátos tulajdonságom, sosem szerettem megfelelni annak, amit az emberek elvárnak” – kezdte Hamilton.



„Voltak sikereim, és úgy voltam vele, hogy oké, már a csúcson vagyok, de mégis mit kezdjek vele? Annyi probléma van odakint, és annyi csodálatos ügy, de csak egy van belőled, szóval hová helyezzem a hangsúlyt? Hosszú időbe telt, mire megtaláltam, hogy mi az, ami számomra tényleg fontos. Azt hiszem, nekem az oktatás volt az, ami iránt rendkívül szenvedélyesnek éreztem magam” – folytatta a Mercedes pilótája.

Mások helyzetét látván Hamilton újraértékelte az életét, de időt vett igénybe, hogy megértse, milyen célja van a sikereinek.  

„Jártam Indiában, jártam a legszegényebb helyeken, például Manilában, és láttam fiatal gyerekeket, akik ugyanolyanok, mint mi, de koldulnak az ételért, és nincsenek meg ugyanazok a lehetőségeik. Ez összetörte a szívemet, és rájöttem, hogy milyen kiváltságosok és szerencsések vagyunk. Ahogy nyertem, ez adta nekem a boldogság csúcsát, de aztán valahogy visszazuhantam a normalitásba, és valami még hiányzott. Értenem kellett, mi a célja annak, hogy ide kerültem, hogy megkaptam ezt színteret, és miért lettem egyike azoknak a színesbőrűeknek, akik idáig eljutottak” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: