DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Leclerc Vasseur prioritása, Ogier győzelme, Arrivabene eltiltása – vasárnapi hírek

Felipe Massa figyelmeztette a Ferrarit, Lando Norris szerint a McLaren viszont az olaszokról vehetne példát. F1-es hírek és a WRC szezonnyitója – ez történt január 22-én.

A nap Formula-1-es híreinek többsége a Ferrari körül forgott. Az olasz sajtó szerint Leclerc új szerződése lesz Vasseur egyik prioritása: az érkező csapatfőnök feladata a hosszabb távú stabilitás biztosítása, Charles Leclerc pedig a Scuderia terveinek egyik pillére. Részletek itt.

Felipe Massa szerint az említett Leclerc megérdemelné, hogy a vb-címért küzdhessen a Ferrarival. Megfelelő változásokra van szükség a csapaton belül, azokra pedig gyorsan: egykori versenyzője figyelmeztette a Ferrarit. Az ex-F1-es brazil, aki szerint az ő idejében kettészakadt a Ferrari, ezeket mondta.

A McLaren az olaszok 2022-es téli előrelépését másolhatná le: Lando Norris rámutatott, amit sokan hajlamosak elfelejteni, milyen jól reagált a szabályváltozásra Maranello.

A Scuderiát 2015 és 2018 közt vezető Maurizio Arrivabene is szigorú büntetést kapott a Juventus költségvetési botrányában: két évre eltiltották az olasz labdarúgásról, ám a döntéshozók kérvényezték, hogy a tilalom az UEFA és FIFA hatáskörére is kiterjedjen. Bővebben ide kattintva.



Nyck de Vries bírósági ügyében megszólalt a versenyzőt perlő korábbi szponzor. Az újoncnak még F2-ben pénzügyi segítséget nyújtó holland üzletember büszke rá, hogy honfitársa megérkezett az F1-be – de kéri vissza tőle pénzét.

Logan Sargeant egyetlen Formula-2-ben töltött szezon után – amely során negyedik lett az összetettben két futamgyőzelemmel – már a Formula-1-ben folytatja. A Williams versenyzői akadémiájának eredeti forgatókönyve két szezon lett volna az utánpótlásosztályban. Erről Sven Smeets, a csapat sportigazgatója beszélt.

A 2007-es volt Lewis Hamilton pályafutásának legjobb éve, mikor nem szerzett világbajnoki címet – legalábbis a The Race szaklap összeállítása szerint, amely a Mercedes-pilóta kilenc olyan szezonját rangsorolta, amelyben nem nyert vb-címet: Hamilton legjobb és leggyengébb éveinek listájával itt foglalkoztunk.

Véget ét a Rali-világbajnokság szezonnyitója Monte-Carlóban. A nyolcszoros világbajnok Sebastien Ogier nyert, a címvédő bekísérte: kettős Toyota-sikert hozott a legendás WRC-futam. Versenybeszámolónk itt található meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: