DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Massa: Charles megérdemelné, hogy vb-címért küzdhessen

Megfelelő változásokra van szükség a csapaton belül, azokra pedig gyorsan: egykori versenyzője figyelmeztette a Ferrarit.

Felipe Massa tudja, milyen, mikor a Ferrari hullámvölgyben van: a Scuderiánál nyolc éven keresztül versenyző brazil része volt a 2007-es utolsó egyéni és konstruktőri duplát szerző csapatnak, az ezt követő hat évben viszont az istálló négyszer is alulmaradt a bajnoki küzdelemben – egyszer Massa, háromszor Fernando Alonso lett a konstruktőri második helyezett.

A 41 éves brazil arra hívta fel a figyelmet, hogy a hibáktól hemzsegő 2022-es szezon után a már Frederic Vasseur vezette csapatnak gyorsan kell kikecmeregni a gödörből, hogy ne egy újabb, sikertelenként megbélyegzett korszak vegye kezdetét.

„Meg kell oldaniuk a problémát. Javítaniuk kell a nem működő dolgokon, mind a stratégiában, mind más területeken. Műszaki gondjaik voltak a szezon elején, problémáik voltak a bokszkiállások során, a stratégiával pedig sok-sok baj volt. Ahhoz, hogy valaki megnyerje a bajnokságot, mindennek tökéletesnek kell lennie” – mondta a lengyel SwiatWyscigow.pl-nek.



„Egy ilyen szezon után fontos, hogy a hibák kijavítása megfelelő legyen. Ha elkezdenek variálni és a változások rosszul sikerülnek, abból még több baj lesz. Szóval megfelelő változtatásokra van szükség, azokra pedig gyorsan” – nyomatékosította Massa.

A brazil, aki tudja, milyen érzés, hogy a világbajnoki cím kicsúszik a kezei közül, hozzátette azt is, az ezüstérmesként végzett Leclerc megérdemel egy vb-címre képes autót: „Charles szerintem fantasztikus munkát végez. Nagyszerű versenyző, aki megérdemli, hogy versenyképes autóba üljön. Megérdemli azt a lehetőséget, hogy a bajnokságért harcoljon” – mondta az ex-F1-es, aki a versenyzéssel nem hagyott még fel, a jövőben a Le Mans-i 24 óráson tervez rajthoz állni.

Massa idejében kettészakadt a Ferrari

A pályafutása 11 győzelmének mindegyikét az olaszokkal szerző versenyző ugyanebben az interjúban egy kicsit a múltba is visszatekintett, és arról beszélt, a 2010 és 2013 közti időszakban, mikor Fernando Alonso volt a csapattársa, az istálló megosztottsága is közreműködött a nagyobb sikerek hiányában.

 „Először is, ő egy elképesztő pilóta. Semmi mást nem lehet rá mondani, de elég nehéz volt vele együtt dolgozni. A csapat tulajdonképpen kettészakadt középen. A végén ez nem tett jót az eredményeknek, ráadásul már magamat sem éreztem elég erősnek ahhoz, hogy a csapat rám figyeljen. Ez nehéznek bizonyult, de mindegy is, legalább sikerült tanulni valamit ebből is” – nyilatkozta Massa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: