DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
F1

Coulthard beszólt a pilótáknak, elrajtolt a Formula-E, Loeb történelmet írt - szombat

Megkezdődött a Formula-E szezonja, Loeb rekordot döntött a véghajrájához érkező Dakaron, Hamilton és Wolff pedig támogatásukról biztosították Vowlest.

Az új, harmadik generációs autók első időmérőjét tartották Mexikóvárosban a Formula-E szezonnyitó versenyhétvégéjén. Lucas di Grassi simán szerezte meg a szezon első pole-pozícióját. Mögötte Jake Dennis, Jake Hughes, André Lotterer és Dan Ticktum egészítette ki az első ötöt, majd Wehrlein, Buemi, Fenestraz, Da Costa és Evans kezdi meg az esti futamot az első tíz helyen.

Zsinórban hatodik szakaszgyőzelmével új csúcsot állított fel a francia ralilegenda, Sebastien Loeb a Dakaron. A nyolcadik szakasz óta nem talált legyőzőre, s már csak egy van hátra, ám a győzelemre Al-Attiyah az egyértelmű esélyes.

James Vowles személyében egy olyan ember távozik a Mercedes csapatától, akit mindenki nagyra tart, ráadásul egy olyan csapathoz, ami közel áll Wolff szívéhez - így reagált a Mercedes csapatfőnöke James Vowles távozására. Lewis Hamilton is örömmel értesült James Vowles csapatváltásáról, hiszen megérdemli, hogy egy ilyen komoly feladatot kapjon, amivel meg is tud majd birkózni.

Max Verstappennek nincs ínyére a rengeteg utcai pálya, egy másik kétszeres világbajnok azonban úgy gondolja, az F1-nek szüksége van a fényűző helyszínekre. A királykategóriában tavaly bemutatkozó holland Nyck de Vries elismerően nyilatkozott a regnáló bajnokról, akivel a Formula-1 előtt nagyon hasonló karriert futottak be.

A korábbi F1-es, Romain Grosjean figyelmeztette az Alpine-t: Pierre Gasly és Esteban Ocon párosa időzített bomba lehet, amennyiben saját céljaikat helyezik előtérbe. David Coulthard a Red Bull módszerében látja a Williams F1-es felemelkedésének kulcsát, ehhez pedig James Vowles szerződtetése lehet az első lépés. Az egykori Formula-1-es pilóta emellett védelmébe vette a Netflix sorozatát is, amely olykor valóban kiszínezi egy kicsit a valóságot, de azért van erre szükség, mert sok pilóta unalmas.

Heikki Kovalainennek egy fa jelentette a végállomást a Lappföld Rali nyolcadik szakaszán. Szerencsére sem az egykori F1-es, sem navigátora nem sérült meg a balesetben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: