DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

De Vries testvérként tekint Verstappenre

A királykategóriában tavaly bemutatkozó holland elismerően nyilatkozott a regnáló bajnokról, akivel a Formula-1 előtt nagyon hasonló karriert futottak be.

Nyck de Vries számára nagyot fordult a világ a 2022-es Olasz Nagydíj óta. A Formula-E korábbi világbajnoka pontot szerzett beugrása alkalmával, mellyel sokak elismerését elnyerte sportszakmai körökben. A támogatók között volt a kétszeres címvédő, Max Verstappen is, aki a nyilvánosság előtt is kiállt honfitársa mellett, továbbá személyesen is javasolta neki, hogy keresse fel Helmut Markót.

Verstappen tanácsa jól sült el, így de Vries a faenzai alakulatnál készülhet a szezonra. Az Red Bull-család duója előtt 2006-ban volt utoljára arra példa, hogy két holland pilóta egy rajtrácson versenyezzen, ekkor három futam erejéig Christijan Albers és Robert Doornbos képviselte közösen az országot.


De Vries és Verstappen remek kapcsolatot ápol



Egy AlphaTauri által tartott médiaeseményen felmerült a kérdések között a két holland pilóta viszonya is. De Vries pozitívan nyilatkozott honfitársáról, akire koruk ellenére is idősebb testvérként tekint. A 28. születésnapjához közelítő versenyző a hasonlóságokra is felhívta a figyelmet.

„Max és én már nagyon fiatal korunk óta ismerjük egymást, hiszen hasonló időben nőttünk fel a gokartozásban, bár valójában sosem versenyeztünk egymás ellen. Az első alkalom, amikor ténylegesen együtt versenyeztünk, az tavaly Monzában volt, és úgy alakult, hogy egymás mellé kerültünk a rajtrácson, úgyhogy az csodálatos volt” – mondta de Vries.

Az F2 2019-es győztese párhuzamot is vont a kétszeres világbajnok és saját karrierje között: „Nagyszerű a kapcsolatunk, a versenyzésben nőttünk fel, apáinkkal, akik nagy részt vállaltak ebben, nagyon hasonlóan gokartoztuk át Európát és nagyon tiszteljük egymást. Nyilvánvalóan ugyanabból az országból származunk, ugyanazt a nyelvet beszéljük, és egyszerűen jól kijövünk egymással.”

„Annak ellenére, hogy én vagyok az idősebb, szinte olyan, mintha Max a nagy testvérem lenne a Formula-1-es paddockban, hiszen már nyilvánvalóan sokat elért és sok tapasztalattal rendelkezik” – összegezte gondolatait de Vries.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: