DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
F1

Coulthard: A Red Bull lehet a követendő példa a Williams számára

David Coulthard a Red Bull módszerében látja a Williams F1-es felemelkedésének kulcsát, ehhez pedig James Vowles szerződtetése lehet az első lépés.

Újabb puzzle került a helyére a korábban soha nem látott csapatfőnök-keringőben: a Williams pénteken jelentette be, hogy a távozó Jost Capito csapatfőnöki teendőit a Mercedes korábbi stratégiai igazgatója, James Vowles veszi át a jövőben. A brit szakember érkezése után természetesen azonnal megindultak a találgatások, miszerint a patinás grove-i alakulat ezzel végleg a Mercedes B csapatává válik, Vowles azonban egyértelművé tette, hogy ezentúl a Williams elmozdítása a rajtrács végéről lesz az egyetlen célja. A csapat színeiben 25 nagydíjon is rajthoz álló David Coulthard üdvözli Vowles szerződtetését, szerinte szép egymásra találás lehet a brit szakember és a Williams párosa.

„Ez egy nagyszerű lehetőség a Williams számára, James karrierjében pedig a logikus következő lépcsőfok. Hosszú éveken át volt a BAR, a Brawn és a Mercedes tagja, én pedig a legjobbakat kívánom neki új csapatánál. Nyilvánvalóan közel áll a szívemhez a Williams, hiszen nekem és sok más fiatal tehetségnek is ők adták meg a nagy lehetőséget. A csapat nevére és Frank Williams örökségére való tekintettel fantasztikus lenne, ha James irányítása alatt ismét összeállnának a dolgok számukra” – idézi a 13-szoros futamgyőztes szavait a PlanetF1. A skót pilótára hálátlan szerepet osztott az élet 1994-ben, ugyanis neki kellett az Imolában halálos balesetet szenvedő Ayrton Senna örökébe lépni a grove-i istállónál, 1995-ben pedig első F1-es győzelmét is a gárda színeiben aratta a Portugál Nagydíjon.



 

A Red Bull lehet a minta

A jelenleg televíziós szakértőként dolgozó Coulthard szerint bizonyos esetekben egy csapat számára elég pusztán a megfelelő személy megtalálása ahhoz, hogy elinduljon a győzelmekhez vezető úton, ebből a szempontból pedig egy másik korábbi munkaadóját, a Red Bullt emelte ki. „Ez meglehetősen egyszerűnek hangzik, de nézzük csak meg a Red Bullt! A jaguaros időkben Eddie Irvine minden erőfeszítése ellenére is csak egy középcsapat voltak, de Adrian Newey és a többi kreatív elme érkezésével, valamint az ő szorgalmas munkájukkal mára egy világklasszis alakulattá váltak, amely a gyártókat is képes folyamatosan legyőzni. Épp ez az, amit a Williamsnek is ismét fel kell fedeznie” – zárta gondolatait a skót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: