DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Toto Wolff reagált Vowles távozására

James Vowles személyében egy olyan ember távozik a Mercedes csapatától, akit mindenki nagyra tart, ráadásul egy olyan csapathoz, ami közel áll Wolff szívéhez.

Pénteken kora délután érkezett a hír, hogy az eddig a Mercedes stratégiai vezetőjeként dolgozó James Vowles a bahreini teszttől kezdődően a Williams csapatfőnökeként fog dolgozni a továbbiakban. A nagyszerű szakember már több mint húsz esztendeje erősítette a Formula-1-es csapatot, így tagja volt a nyolc vb-címnek, 120 futamgyőzelemnek, illetve a Brawn GP 2009-es tündérmeséjének is.

„James mindig is egy nagyra tartott tagja volt a csapatunknak, stratégiai vezetőként fontos szerepet vállalt a sikereink elérésében” – mondta Toto Wolff a bejelentést követő sajtótájékoztatón. Amikor 2013-ban megérkeztem ide, már akkor láttam, mennyire szorgalmas és tehetséges emberről van szó. Elégedettséggel tölt el, hogy láttam, mennyit fejlődött az elmúlt évtizedben.”



 

A Williams közel áll Wolff szívéhez

A Mercedes csapatfőnöke ezer szállal kötődik a Williamshez, hiszen felesége, Susie kapott tesztlehetőséget a csapatnál, sőt korábban még az ő neve is felmerült a csapatfőnöki pozíciót illetően, emellett pedig Toto Wolffnak részesedése is van a grove-i csapatban.

„James tavaly év közben eltűnt a bokszutcából, és inkább a brackley-i központunkban található stratégiai csapat fejlesztésével foglalkozott, így rengeteg tehetséges dolgozónk van a bázison, akik tovább tudják majd vinni az ő örökségét.”

„Miközben szomorúak vagyunk, hogy itt hagy bennünket, kétségünk sincs, hogy James minden szükséges képességgel rendelkezik ahhoz, hogy egy kiváló csapatfőnök váljon belőle. Minden jót kívánunk neki a továbbiakban, és örömmel tölt el, hogy új fejezetet nyit az életében, ráadásul mindezt a Williamsnél, amely fontos stratégiai partnerünk, emellett pedig a szívemhez is közel állnak.”



 

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: