DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vowles: A Williams nem lesz mini Mercedes

Pénteken délután érkezett a bejelentés, hogy a Mercedes vezető stratégáját, James Vowlest szerezte meg a csapatfőnöki pozícióba a Williams. Nem válnak az Ezüst Nyilak B csapatává.

A Williams még decemberben jelentette be, hogy Jost Capito távozik a csapat éléről, és egészen mostanáig nem lehetett tudni, ki lép a helyébe. A grove-i istálló pénteken közleményben tudatta, hogy James Vowles lesz az új csapatfőnökük.

A brit szakember több mint húsz évet húzott le a Mercedesnél, mielőtt átpártolt volna a Williamshez. A Mercedes és a Williams között szoros kapcsolat áll már évek óta, hiszen a stuttgarti márkától szerzi be az erőforrásokat a brit csapat, emellett pedig George Russell és Nyck de Vries személyében több olyan pilóta is megfordult a csapatnál, akik a Mercedesszel álltak szerződésben. Azonban Vowles szerint ezzel a lépéssel szó sincs arról, hogy a grove-i csapat amolyan mini Mercedesszé változna.



„A Williams teljesen független szervezet” – szögezte le James Vowles a bejelentést követő sajtótájékoztatón. Az én sikerem is attól függ, hogy jó munkát tudok-e majd végezni ebben a pozícióban, ennek pedig semmilyen köze nem lesz a Mercedeshez. Ez persze nem azt jelenti, hogy most teljes egészében megszűnik az együttműködés a két csapat közt, hiszen már azelőtt is együtt dolgozott a két csapat, hogy én megérkeztem ide. Azt fogom tenni, ami a Williamsnek a legjobb.”

Ezt követően eltökéltségéről is tanúbizonyságot tett a Williams újdonsült csapatfőnöke: „Attól a pillanattól, hogy felveszem a Williams feliratú pólót, ide tartozom, ide köt a hűség és itt kell sikereket elérnem. Szóval nem leszünk mini Mercedes, nem fakulunk B csapattá és nem fog semmi ehhez hasonló történni. Egyszerűen csak megpróbálom majd a lehető legjobb munkát végezni, hogy sikerre vezessem a csapatomat.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: