DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hakkinen szembement Verstappen véleményével

Max Verstappennek nincs ínyére a rengeteg utcai pálya, egy másik kétszeres világbajnok azonban úgy gondolja, az F1-nek szüksége van a fényűző helyszínekre.

A kétszeres F1-es világbajnok, Mika Hakkinen szerint nagyszerű az olyan utcai helyszínek jelenléte, mint például Monaco, amelyek olyan luxust és fényűzést képviselnek, amely csak az F1-ben elképzelhető. Ez pont a szöges ellentéte Max Verstappen látásmódjának, aki szerint a 2022-es autókat utcai pályán terelgetni az eddigi legrosszabb versenyélménye – mondta korábban a ViaPlaynek a kétszeres címvédő.

„Tudjuk, hogy a városok rengeteg szórakozási lehetőséget nyújtanak a rajongóknak” – kezdte 1998 és 1999 világbajnoka a Top Gearben. „Vannak éttermek, plázák, gyönyörű hotelek. Az emberek akár a saját erkélyükről, vagy egy hajóról nézhetik a versenyt. Ilyesfajta luxusélményt csak a Formula-1 adhat az embereknek, szóval szerintem nagyszerű dolog a városokban versenyeket rendezni.”



 

Nagyobb kihívást jelentenek az utcai pályák

„Nagyobb kihívás elé is állítja a pilótákat és a csapatokat egy-egy utcai pályán rendezett versenyhétvége, végső soron pedig ezért kapják a versenyzők a fizetésüket: hogy szembenézzenek az ilyesfajta kihívásokkal és egy nagyszerű élménnyel gazdagítsák az embereket.”

A 2023-as versenynaptár harmada utcai pályákból tevődik össze, ami Verstappennek kevésbé lehet kedvére, azonban Hakkinen szerint nincs ezzel sem semmi gond.

„Fent kell tartani bizonyos egyensúlyt. Nem lehet minden versenyt utcai pályán tartani, ahogyan hagyományos versenypályákon sem. Az utcai pályák kompromisszumokat követelnek, hiszen az épületeket nem lehet odébb vinni, így nem lesznek komoly emelkedők és gyors kanyarokat is nehéz kialakítani. Az élet már csak ilyen. Nem kaphatunk meg mindent, amit akarunk.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: