DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Karácsony, Newey, Kimi – vasárnapi hírek

Hogyan töltötték a pilóták a karácsonyt? Ez határozta meg a vasárnapot az F1-ben, de azért történt más is: egy helyre gyűjtöttük, miről olvashattatok ma.

Természetesen karácsonylázban ég a Formula-1-es mezőny is: ide kattintva gyűjtést találhattok arról (a teljesség igénye nélkül), hogy ki milyen fotót posztolt a közösségi oldalán az ünnep kapcsán.

bottas-karacsony-insta-1



S ha már ünnepi képek: a Red Bull karácsonyi üdvözlőlapja gyakorlatilag mindenkinek beszólt, aki csak számít – itt mutatjuk a Ferrarival és a Mercedesszel is gúnyolódó, de némi öniróniát is tartalmazó képet.

A Red Bullnál maradva: Christian Horner csapatvezető arról beszélt, hogy gondolkodtak-e már azon, mihez kezdenek, ha a tervezőzseni Adrian Newey nyugdíjba vonul – részletek itt.

Sajnos szomorú hírről is be kellett számolnunk, hiszen a minap elhunyt 67 éves korában a korábbi F1-es dobogós Philippe Streif: https://formula.hu/f1/2022/12/25/ujabb-francia-f1-es-tavozott-az-elok-sorabol

A visszavonult négyszeres világbajnok a szintén visszavonult és szintén világbajnok Kimi Raikkönent nevezte meg a legjobb csapattársaként – azt is elmondta, miért.

f1-vettel-raikkonen

Vettel emberileg és versenyzőileg is a legjobbnak tartja Raikkönent

 

Mindeközben Mick Schumacher elárulta, hogy már 2014-ben is járt a Mercedes F1-es szimulátorában, ahol jövőre rengeteg feladata lesz: minderről bővebben itt.

Őrületes pénzekről is írtunk december 25-én: egyfelől az ötmillió dolláros Las Vegas-i jegyről, másfelől pedig Jean Alesi elárverezendő egykori F1-es Ferrarijáról – előbbi ITT, utóbbi ITT olvasható.

Közben nagy F1-es szezonértékelő sorozatunk a feléhez érkezett: ma az év versenyeiről szavaztunk – itt mutatjuk a végeredményt.

Végezetül pedig egy kis MotoGP: örömteli hír, hogy a friss világbajnok Francesco Bagnaia megkérte a kedvese kezét, aki igent mondott – mindeközben pedig Marc Marquez nyíltan beszélt arról, hogy jelezte a Hondának: leléphet, ha nem tudnak győzelemre esélyes motort adni neki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: