DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Marquez figyelmeztette a Hondát: távozhat, ha nem tud nyerni velük

Eddig egész MotoGP-s karrierje során hűséges volt a Repsol Hondához, a nyolcszoros világbajnok azonban odébb állhat, ha nem javul az RC213 teljesítménye.

Elképesztő mélypontot élt meg 2022-ben a Honda a MotoGP-ben: a gyártók közül egyedüliként maradtak futamgyőzelem nélkül, s a vb-tabellán is az utolsó helyen zártak. A motorral csak Marc Marquez volt képes érdemi teljesítményre és eredményekre – már amikor a spanyol épp nem a kettős látása vagy a negyedik karműtétje miatt került partvonalon kívülre –, ám a korábban domináló versenyző is csupán egy pole-t és dobogót gyűjtött.

Az eredménytelenség pedig odáig vezethet, hogy a HRC akár legfőbb kincsét, Marquezt is elveszítheti. A nyolcszoros világbajnokot 2024 végéig köti a szerződése, s bár a spanyol újfent hangsúlyozta, hogy feltett szándéka maradni a Hondánál, a Motorsport.com szaklapnak beszélve elhintette, hogy akár távozhat is a japán gyártótól, amennyiben az nem fejlődik – és ezt már velük is közölte:

motogp-marquez-repsol-2022



„Nagyon tisztelem a Hondát, mivel különleges volt, ahogy beszéltek és ahogy törődtek velem abban a két évben, amíg sérült voltam. Tudom, hogy ez nem volt megszokott, hanem nagyon is különleges volt, és ezért mindig is tisztelni fogom a Hondát” – kezdte Marquez.

„De most, 2022 végén csak azon jár az agyam, hogy visszatérjek az élre a Hondával. Persze ha viszont nem tudok, mert úgy érzem, nincsenek meg hozzá az eszközeim, akkor megpróbálom megtalálni számomra a legjobbat. Ezt már el is mondtam nekik. De jelenleg a Hondával szeretnék maradni, ez a célom. Ugyanakkor a legfőbb célom, hogy bajnokságokat nyerjek. Úgyhogy ezt fogom keresni a jövőben.”

„A korábbi szerződéseknél mindig tiszteltem őket, mindig ők voltak az első opció, nem is beszéltem mással. Ha pedig tiszteled őket, ők is tisztelni fognak téged. Meglátjuk, mit hoz a jövő. A Honda az Honda, az álmom, hogy velük maradjak, de mint mondtam, a fő célom, hogy vb-címeket nyerjek.”

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

 

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: