DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Vettel: Emberileg és versenyzőként is Raikkönen volt a legjobb

Megnevezte azon csapattársát Sebastian Vettel, aki szerinte a valaha élt leggyorsabb őstehetség volt a Formula-1-ben.

Sebastian Vettel jó pár neves versenyzővel vívott meg pályafutása során, elég csak Jenson Buttonre, Lewis Hamiltonra, Kimi Raikkönenre, vagy éppen Max Verstappenre gondolni. Volt azonban egy versenyző, aki mind közül kiemelkedett nyers tehetség tekintetében.

Az illető történetesen Vettel csapattársa is volt egy ideig, ebből pedig már alighanem ki is találtátok, kit említett meg a német, mint a legnagyobb tehetség, aki ellen versenyzett karrierje alatt, mely idén év végén a végéhez ért.

„Azt hiszem, Kimi a legnagyobb tehetség, akit az utamba sodort az élet” – mondta Vettel az F1 podcastjében. „Már ami a nyers tempót illeti. Ez megmutatkozott a versenyautóban, de igazából bármilyen járműbe ült, azzal gyors volt.”



A négyszeres világbajnok szerint a Ferrarinál csapattársaként vele együtt versenyző Raikkönen olyannyira ösztönösen érezte, melyik autót hogyan kell vezetni, hogy ha minden nap autót kellett volna cserélnie mindenkinek az F1-ben, lekörözte volna az egész mezőnyt.

„Neki nem kellett idő ahhoz, hogy hozzászokjon egy autóhoz. Csak adjatok neki egy kormányt, és ő majd tudja, hogy mit kell csinálnia” – idézte fel viccesen Raikkönen két elhíresült mondatát is egyszerre Vettel. „Néha ezt kissé jogosulatlan előnynek éreztem, hiszen amíg másoknak a pálya karakterisztikájától és az időjárástól függően kellett hozzászoknia az autóhoz, ő már ment is, mintha minden nap ezt csinálta volna.”

 

A legjobb csapattársa is volt

Ugyanakkor Vettel szerint Raikkönen ezen előnye sosem nyomott negatív bélyeget a kapcsolatukra: „Minden csapattársam latba véve talán vele volt a legjobb a közös munka, mivel ő egy egyenes ember. Ha egymásnak mentünk, sosem volt közöttünk vita, egyszerűen csak megbeszéltük, olykor még nevettünk is utólag és elismertük, hogy éppen én hibáztam, vagy esetleg ő.”

„Amikor megérkeztem a Ferrarihoz, rendkívül tiszteletteljes volt, nem félt a szemembe nézni már az első naptól, miközben más srácokon azt éreztem, hogy köszönünk egymásnak, kezet fogunk, de úgy igazából nincs jelen az illető. Szóval mint ember, Kimi egészen kivételes.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: