DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Schumacher már nyolc éve a Mercedesnél szimulátorozott

A csapat által frissen teszt- és tartalékversenyzőnek igazolt német elárulta, hogy már 2014-ben járt az F1-es szimulátorukban.

A múlt héten jelentették be hivatalosan, hogy a Haastól két év után távozó és ezzel a Formula-1-es rajtrácsról is kikerülő Mick Schumacher 2023-ban a Mercedes teszt- és tartalékversenyzője lesz. Ezzel részben apja nyomdokaiba lép a német, hiszen a hétszeres világbajnok Michael Schumacher a visszatérését követő három szezonban ugyanennél a csapatnál versenyzett.

f1-schumacher-mercedes-2022



A fiatal versenyző éppen ezért is várja a Mercedesnél való munkát: „Az apám 2010 és 2012 része volt a csapatnak, nyilván sok mindent akkor alapoztak meg abból, amit ma láthatunk. Rendkívül büszke vagyok rá, hogy most én is a csapat tagja lehetek, és remélhetőleg segíthetek és hozzájárulhatok a tudásommal ahhoz, hogy előrelépjenek és fejlődjenek” – idézi Schumachert a Motorsport.com szakoldal.

Az is kiderült, hogy maga Mick Schumacher sem először jár a Mercedesnél: sőt, 2014-ben – nyilvánvalóan a csapat és a család közötti szoros kapcsolat révén – már az F1-es szimulátort is kipróbálhatta, ahol jövőre is sok feladat vár majd rá.

„Egyértelműek a változások 2014 óta, amikor utoljára itt jártam, ami csak egyfajta kis látogatás volt, s akkor teljesítettem az első szimulátoros etapomat” – mondta el a német. „Óriási látni, mennyit fejlődött a csapat: ez megmutatja, miért képvisel ilyen szintet jelenleg az alakulat. Úgyhogy örülök, hogy én is a része lehetek, és alig várom, hogy még többet lássak belőle és mindenkit megismerjek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: