DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Mick Schumacher a Mercedes új tartalékpilótája

A 23 éves német versenyző nem csupán a Haast, hanem a Ferrari versenyzői akadémiáját is elhagyja. Egyúttal bejelentették: a Mercedeshez csatlakozik F1-es tartalékpilótaként.

Schumacher távozik a Ferrari-kötelékből

Négy év után Mick Schumacher távozik a Ferrari versenyző akadémiájából – jelentette be csütörtökön a Scuderia egy rövid közleményben. A felek a szerződés lejártával közös megegyezéssel nem hosszabbították meg az együttműködést.

Mick Schumacher 2019 januárjában, első Formula-2-es szezonja előtt csatlakozott a Ferrari versenyzői akadémiájához: az alacsonyabb kategóriákban tudatosan nem akarta elkötelezni magát egyetlen F1-es istálló utánpótlásprogramja mellett, végül pedig azt az istállót választotta, ahol édesapja, Michael Schumacher legnagyobb sikereit érte el.



Az F2-t már a Ferrari háttértámogatásával nyerte meg, és ennek a kapocsnak köszönhetően kapott ülést a Haastól 2021-ben. Az amerikai csapatnál töltött két szezonjával párhuzamosan a Ferrari tartalékversenyzője is volt.

A szakítás egy lépés afelé, ami Schumacher számára pályafutása következő állomását jelentheti: a Mercedes tartalékpilótája lehet. Toto Wolff is beszélt arról, a német a családi kapcsolódás miatt is megfontolandó a pozícióra.

A Mercedes tartalékpilótája lesz

Frissítve: Kevesebb, mint fél órával a Ferrari közleménye után a Mercedes bejelentést tett a közösségi médiában: Mick Schumacher tartalékpilóta státuszban csatlakozik a csapathoz 2023-tól. A versenyző minden nagydíjon jelen lesz személyesen szimulátoros feladatai mellett, emeli ki a közlemény.

„Le vagyok nyűgözve, hogy a Mercedes csapat tagja lehetek tartalékversenyzőként 2023-ban, és elkötelezett vagyok, hogy a tőlem telhetővel hozzájáruljak teljesítményükhöz ebben a nagyon versenyképes és profi környezetben” – nyilatkozta Mick Schumacher, akinek édesapja a Mercedesnél szintén versenyzett, innen vonult vissza 2012-ben. „Új kezdetként tekintek rá, egyszerűen izgatott vagyok, valamint hálás Totónak és mindenki másnak, akik bizalmat helyeztek belém. Az F1 lenyűgöző világ, ahol sosem hagyjuk abba a tanulást.”

Toto Wolff csapatfőnök a német erényeire is rávilágított, kiemelve, miért rá esett a választás: „Mick tehetséges fiatal versenyző, örülünk, hogy csatlakozik hozzánk. Kemény dolgozó, nyugodt és módszeres szemlélettel, továbbra is éhes a tanulásra és fejlődésre versenyzőként. Ezek mind fontos kvalitások. Alig várjuk, hogy segítsen bennünket a W14 fejlesztésében. Egyúttal azt is tudjuk, hogy két Formula-1-es szezon tapasztalatával készen áll azonnal beülni az autóba, amennyiben szükség lenne Lewis vagy George helyettesítésére” – emlékeztett Wolff arra, hogy tartalékpilótaként Schumachert akár versenyezni is láthatjuk a Mercedesnél.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: