DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Csütörtök: Schumacher új csapatnál, változik a 2024-es szezonnyitó helyszíne

A korábbi pletykáknak megfelelően Mick Schumacher a Mercedesnél kötött ki, valószínűleg nem Ausztráliában indul a 2024-es idény, és megvannak a jövő évi kezdési időpontok. A csütörtöki nap legfontosabb hírei.

Egy ideje már arról szóltak a hírek, hogy Mick Schumacher elhagyja a Ferrari kötelékét, majd a Mercedes csapatához csatlakozik. Erről végül ma tettek bejelentést az érintettek, így a fiatal német a Mercedes tartalékversenyzője lesz a következő szezonban, minden további pedig itt.

Hogy nem volt unalmas a nap, jól mutatja, további érdekességekre is fény derült. Ma tették közzé ugyanis a 2023-as szezon kezdési időpontjait, amit abszolút érdemes átböngészni. A pontos időpontokat ide kattintva lehet megtalálni.

Az is kiderült, hogy nagy valószínűség szerint nem Melbourne ad majd otthont a 2024-es idény első futamának. A hírek alapján Szaúd-Arábia töltheti majd be az első nagydíj pozícióját, de a teljes történetért érdemes elolvasni cikkünket a témáról.



Tom McCullough, az Aston Martin teljesítményigazgatója is érdekes dolgokról beszélt nemrégiben. Az csapat szakembere elárulta, miért és hogyan taktikáztak idén a gumikkal. Minden további itt. Az Alfa Romeo háza tájáról is értekeztünk egy kicsit, hiszen arra is van esély, hogy a brand megmarad a sportágban, ha erre lehetőség nyílik.

Logan Sargeant jövőre már biztosan a Williams versenyzője lesz, noha ez még az utolsó hétvége előtt kérdéses volt a szuperlicensz hiánya miatt. A pilóta beszélt a rajta lévő nyomásról, valamint arról, milyen elvárások voltak a csapat részéről.

Elégedett a Ferrari döntésével Ted Kravitz. A Sky Sports közismert riportere elmondta véleményét a maranellóiak választásáról, mivel véleménye szerint Frederic Vasseur kinevezése volt a lehető legjobb döntés részükről.

Japánban folytatja karrierjét Liam Lawson. A Red Bull tehetsége hasonló utat járna be, mint Pierre Gasly, erről szóló nyilatkozatát pedig itt találják a kedves olvasók.

Megszólalt az FIA technikai vezetője Nikolas Tombazis is, aki az F1-es szezont elvétve megbolygató fekete-narancs zászlós döntések kapcsán véli úgy, néhol túlreagálták az egyes eseteket. A vele készült interjú bővebben itt olvasható.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: