DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Williams csak egy dolgot követelt újonc pilótájától

Nem támasztott túl sok elvárást Logan Sargeant felé a grove-i alakulat. Mindössze a szuperlicensz megszerzése volt a fókuszban, amit az ifjú amerikai tehetség teljesíteni tudott.

Az USA Nagydíj hévégéjén még azelőtt bejelentették Logan Sargeant érkezését a Williams részéről, hogy a fiatal tehetség megszerezte volna az F1-es szuperlicenszhez szükséges pontokat. Ehhez a Formula-2 legjobb hat versenyzője között kellett zárnia, melyet sikerült elérnie, így a szabadedzéseken megszerzett tapasztalattal együtt izgatottan várja 2023-at.

Sargeant úgy érzi nagy volt a kockázat, de kevesebb nyomás volt rajta, mint amire sokan gondolnának.

„Azt hiszem, megpróbáltam megtalálni az egyensúlyt a kockázat és a jutalom között. Valójában nem volt akkora a nyomás, mint vártam, mert a hétvégére készülve már eléggé megértettem, hogy mi forog kockán, és eléggé megbékéltem vele. Egyszerűen csak levettem magamról a nyomást” – mesélte a Motorsportnak adott interjúban.



„Tudtam, hogy ha úgy teljesítünk, ahogy tudunk, és ugyanazt a tempót tartjuk, mint egész évben, akkor minden rendben lesz. Az biztos, hogy a versenyeken meg kellett találnom az egyensúlyt, miközben úgy vélem, sokszor nagyon földhözragadtan gondolkoztam, hogy tudjam, még mindig van mit tennem. Természetesen azért volt valamennyi nyomás az utolsó hétvégén, és egy kicsit lekerült a vállamról a teher, amikor elvégeztük a feladatot” – folytatta Sargeant.

Csak egy célt tűztek ki a csapat részéről

A Williams egyetlen követelményt támasztott, hogy a fiatal tehetség szerezze meg a szuperlicenszet. Ezen kívül semmi mást nem kértek a versenyző elmondása alapján.

„Semmi különöset nem mondtak nekem. Egyszerűen csak arról volt szó, hogy jól kell teljesítenem, és valahol a bajnokság élmezőnyében kell végeznem, hogy megszerezzem a szuperlicenszemet. Azt hiszem, a Carlinnal igazán erős szezonunk volt, szóval a tempó, amit mutattunk, nagyon erős volt, és jól zártunk a bajnokságban, pedig időnként nem úgy cselekedtünk, ahogyan kellett volna” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: