DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A Red Bull parádézott, Norris elégedetlen, Verstappen motorozna – vasárnapi hírek

A kétszeres világbajnok szívesen kipróbálna egy MotoGP-gépet, épülget az Aston Martin új létesítménye, Wolff pedig Schumachert dícsérte. Ezek voltak a nap legfontosabb hírei december 11-én.

Komoly munkálatok zajlanak a háttérben Lawrence Stroll F1-es csapatánál. Az Aston Martin legújabb projektjének részeként egy új szélcsatorna építésébe is belevágtak, melytől nagyon sokat várnak a csapatnál. A részletek itt.

30 000 embernek okozott nagyszerű pillanatokat a Red Bull csapata, mely abban a Milton Keynes városában tartott egy nagyszabású parádét, ahol a főhadiszállásuk is található. Az eseményen Max Verstappen és Sergio Perez is bemutatót tartott az RB7-es modellel.



Ismételten megdicsérte Mick Schumachert a Mercedes csapatfőnöke. Toto Wolff szerint az egy esztendőnyi kihagyás még akár jót is tehet a németnek, aki véleménye szerint megérdemelne még egy esélyt a sportágban. A szakember szavait itt olvashatják.  

A nap egyik legérdekesebb nyilatkozata Max Verstappentől származik, aki néhány hete a Honda hagyományos évzáróján ülhetett rá Marc Marquez motorjára. A holland közelebbről is megvizsgálhatta a gépet, most pedig azt is elmondta szívesen kipróbálna egy királykategóriás motort, de azt ezt akadályozó tényezőkről is őszintén beszélt.

Szintén őszinte volt, egyben kritikus is Lando Norris. A brit Imolában ugyan dobogóra állhatott, ám úgy érzi, szerencsére is szükségük volt ehhez az eredményhez. A fiatal pilóta szerint nem dolgoztak jól csapatként ebben az esztendőben. Nyilatkozatát ide kattintva találják.

Eddig ismeretlen részleteket árult el Corinna Schumacher arról az időszakról, amikor férje, Michael Schumacher a Ferrarihoz való átigazolást fontolgatta. A hétszeres világbajnok felesége azt is elmondta, Jean Todt a család egyik kivételes barátjává vált az évek során.

A Red Bull pedig tanácstalan volt az év elején. Miközben megbízhatósági gondokkal küzdöttek, az autó súlya is problémásnak bizonyult, Adrian Newey pedig utólag bevallotta, nem igazán tudták, milyen irányba induljanak majd el.

Jost Capito Nyck de Vries jelleméről beszélt. A Williams csapatfőnöke szerint a holland igazi későn érő típus, így nem meglepő, hogy csak most került be az F1-be. A szakember nyilatkozata itt.  

Calvin Lo terveiről már korábban is írtunk, most viszont azt az interjút közöltük, melyben részletesebben is belement a Hong-Kong-i milliárdos, miért szeretett bele az F1-be és melyik pilótát képzelné el csapatában később, amennyiben bejönnek a számításai.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: