DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen szívesen vezetné a MotoGP egyik versenygépét

Boldogan pályára vinné a MotoGP egyik gépét Max Verstappen, aki idén egyszer már közelebbről is megvizsgálhatta Marc Marquez motorját. A holland elárulta, csapata valószínűleg nem örülne ennek, magát ismerve pedig egyelőre jobb, ha távol marad a királykategóriás motoroktól.

14. alkalommal rendezték meg Japánban a Honda évzáró eseményét, melyre Motegiben került sor. A Thanks Day nevű esemény során a gyártóhoz kapcsolódó csapatok és versenyzők szórakoztatták a rajongókat, akiknek így akart köszönetet nyilvánítani a márka.

Az ominózus napon kisebb versenyeket és látványos bemutatókat tartottak, Max Verstappen pedig hatalmas meglepetésben részesült, amikor egy szürke Honda NSX Type S típusú járművet kapott meg ajándékként a Honda főnökétől, korábban pedig több más résztvevőhöz hasonlóan ő is felpattant Marc Marquez motorjára.

Az erről készült fotók bejárták a világsajtót, így nem volt meglepő, hogy néhány napja a Corriere dello Sport is felvetette neki a témát. Az interjú során Verstappen elárulta, szívesen megtapasztalná, milyen vezetni a MotoGP-ben látható motorokat, de azt is tudja, ez jó darabig még csak egy álom marad.



„Szívesen kipróbálnám őket. Ezek a srácok őrültek, a sebességük az egyenesekben egyszerűen hihetetlen. A csapat azonban nem ad engedélyt, mert a végén még eltörném a lábam” – említette meg a kétszeres világbajnok.

Mindig a maximumra törekszik

A Formula-1-es pilóták közül nem Verstappen az egyetlen, aki rajong a motorokért a jelenlegi mezőnyben. 2019-ben Lewis Hamilton például gépet cserélt Valentino Rossival, a holland versenyző azonban tudja, képtelen lenne óvatos lenni egy teszt során.

„Lassan haladni? Jól ismerem magam, ha megpróbálom, akkor nyomni fogom, de a probléma az, hogy ilyenkor valami rosszul sülhet el. Egyébként imádom nézni a versenyeket a tévében. Amit nagyon szeretek benne, hogy sok olyan gyártó van, amelyik esélyes a győzelemre” – mondta Verstappen.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: