DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Wolff szerint Mick Schumacher megérdemelne még egy esélyt

Továbbra sem tudni, hogyan alakul majd a Haas csapatától távozó német versenyző jövője, akinek a következő szezonban már nem maradt hely a rajtrácson. Néhányan úgy érzik, a fiatal tehetségnek helye lenne a mezőnyben, Toto Wolff pedig részletesen elmondta. miért érzi így.

Nico Hülkenberg ismét esélyt kap 2023-ban, Mick Schumacher viszont kénytelen kihagyni legalább egy esztendőt, miután nem jutott üléshez a következő idényre. A 23 éves pilótáról nem tudni, hogy hol folytathatja pályafutását, illetőleg lesz-e lehetősége visszatérni, néhányan azonban bíznak ebben.

Nemrégiben például a Haas egykori pilótája, Romain Grosjean védte meg a németet, de Sebastian Vettel és Toto Wolff is elismerően beszélt róla. Utóbbi a Beyond the Grid podcastben értékelte Schumacher helyzetét, ami azért is különös, mert többször is felmerült az elmúlt hetekben, hogy a Mercedes tartalékosaként maradhatna az F1 vérkeringésében.

„Nagyon kedvelem Micket, a családját, és ahogyan felnevelték a gyermekeket ezzel a hihetetlenül híres névvel. Szerintem Mick megérdemel egy esélyt. Megnyerte a junior sorozatot, és ez nem könnyű” – utalt Wolff Schumacher korábbi F2-es bajnoki címére. A dolgok elromolhatnak körülötted, amikor az első éveidet töltöd az F1-ben, és nyomás alatt volt, hogy teljesítsen, a sportág pedig brutális tud lenni ilyenkor” – tette hozzá.

A kihagyás akár segíthet is



Bár a 2022-es szezonban Schumacher a legtöbbször nem tudott lépést tartani a csapattársával, Wolff még mindig hisz a képességeiben. Véleménye szerint egy szezon a pályán kívül akár hasznos is lehet, ahogy Daniel Ricciardo esetében is.

„Egy év kihagyás harmadik versenyzőként, hasonlóan ahhoz, amit Daniel csinál, jó lehet arra, hogy újraértékelje magát, és jobb helyzetben legyen. Így új helyet találhat magának. Mindig is lenyűgözött a személyisége, már akkor is, amikor először találkoztam vele, mert nagyszerű ember. Van F3-as és F2-es bajnoki címe is, ez pedig nem jön a semmiből” – mondta Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: