DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

„Nem volt ok Mick lecserélésére” – Grosjean

A Haas korábbi F1-es pilótája nem érti, miért döntöttek Nico Hülkenberg mellett Günther Steinerék. Toto Wolff Mercedes-főnök eközben úgy fogalmazott: Schumacher megérdemel egy esélyt.

Mick Schumacher két szezont töltött el a Haasnál a Formula-1-ben, harmadikat azonban már nem fog, miután nem sokkal a szezon vége előtt úgy döntöttek Günther Steinerék, hogy inkább a rutinosabb, bár az utóbbi években csak beugróként rajthoz álló Nico Hülkenbergre cserélik őt. A lépéssel nem mindenki értett egyet: ebbe a táborba tartozik az amerikai istálló korábbi versenyzője, az éppen Schumacher érkezése előtt elküldött Romain Grosjean, aki egy YouTube-videójában fejtette ki az álláspontját:

„Személy szerint én nem hoztam volna meg ezt a döntést. Mick Schumachernek nagyszerűen sikerült a szezon vége. Nem igazán volt ok a lecserélésére. A csapat mégis másik pilótát akart, és ezért vették fel a kapcsolatot Nico Hülkenberggel” – fogalmazott az IndyCarban vitézkedő francia, aki Hülkenbergről is véleményt mondott:

f1-schumacher-haas-2022-abudhabi



„A múltban elég gyakran megmutatta, hogy keményen dolgozik. 2007-ben én és Nico csapattársak voltunk a Formula-3-ban. Két évvel később egymás ellen versenyeztünk a GP2-ben. Roppant tehetséges, szóval meglátjuk, mire megy a Haasnál. De ismétlem: én nem így döntöttem volna.”

 

A Mercedesszel maradhat az F1-ben Schumacher?

Schumacher esélyei kapcsán a legtöbbször a Mercedes tartalékversenyzői posztját hozták szóba az utóbbi hetekben, azaz hasonló szerepkörben maradhat a Formula-1 vérkeringésében, mint azt Daniel Ricciardo teszi a Red Bullnál. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke már korábban is nyitottnak tűnt a német leigazolására, s ezt a Beyond the Grid podcastműsorban újfent megismételte:

„Nagyon kedvelem Micket. Kedvelem a családot, ahogy felnevelték a gyerekeket ezzel a hihetetlenül ismert névvel, és szerintem megérdemel egy esélyt. Nyert a juniorszériákban, ami nem könnyű. A körülmények ellened dolgozhatnak az első éveidben az F1-ben, s neki nyomás alatt is kellett teljesítenie, ami nem segít.”

„Brutális az F1. Lehet, hogy egy év kihagyás harmadik pilótaként – ahogy azt Daniel Ricciardo is teszi majd – bizonyos szempontból jót tehet, hogy összerakd magad és remélhetőleg találj egy jobb ülést magadnak. Mindig lenyűgözött a személyiségével. Már az első alkalommal is, amikor találkoztam vele, ami az első F3-as évében történt Hockenheim. Egyszerűen egy jó srác. Megnyerte az F3-at, megnyerte az F2-t, és mint mondtam, ez nem jöhetett a semmiből.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: