DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Norris kritikusan nyilatkozott a csapatáról

Imolában ugyan dobogóra állhatott Lando Norris, ám ezt kevésnek érzi a brit versenyző, aki úgy érzi, szerencsére is szükségük volt ehhez az eredményhez. A fiatal pilóta szerint nem dolgoztak jól csapatként ebben az esztendőben.

Bár tavaly Daniel Ricciardo révén egy futamgyőzelem is összejött, Lando Norris pedig Oroszországban volt nagyon közel a sikerhez, idén nem volt ilyen jó szezonja a McLaren istállójának. A csapat eleinte eléggé küzdött az autóval, miután nem sikerült jól kihasználniuk az új aerodinamikai szabályokban rejlő lehetőségeket, végül a küszködés ellenére is az ötödik helyen zártak a konstruktőrök között.

A fiatal brit számára ezzel együtt nem mondható teljesen rossznak a 2022-es év, hiszen egy ízben a pódium is összejött, és mindössze öt olyan nagydíj volt, amikor nem sikerült pontot szereznie. Habár mindez nem hangzik rosszul, Norris elégedetlennek érzi magát, aminek hangot is adott egy interjú során.



„Egy dobogó mindig jelent valamit. Jelent valamit nekem, jelent valamit a csapatnak, de az egy az nem elég. Egy darab olyan, mintha szerencsénk lett volna, vagy ilyesmi. Az ember azt akarja érezni, hogy minden alkalommal megérdemli a dobogót, viszont nem voltunk elég gyorsak ahhoz, hogy ott legyünk. Jóval előrébb voltunk, mint megérdemeltük volna. Egy alkalom kevés. Az egész csapat munkája nem elég jó” – idézte őt a PlanetF1.

A 23 éves pilóta szerint kiegyensúlyozottabb teljesítményre lesz szükségük, mivel idén elég hullámzók voltak az eredmények tekintetében.

„Nehéznek találtuk a dolgunkat. Eléggé hullámzó volt a szezon, volt ahol gyorsak voltunk, mint Abu Dhabiban, de Brazília például az egyik legrosszabb hétvégénk lett. Ezek lehettek a végpontok az év utolsó versenyhétvégéin” – tette hozzá Norris.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: