DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Retro

Michael Schumacher a feleségét is megkérdezte, mielőtt a Ferrarihoz igazolt

Egy új dokumentumfilmben beszélt férje korábbi átigazolásáról Corinna Schumacher. A hétszeres világbajnok felesége eddig ismeretlen részleteket árult el arról az időszakról, amikor Michael Schumacher a Ferrarihoz való csatlakozásról gondolkodott.

Hét világbajnoki címéből ötöt a Ferrari színeiben nyert Michael Schumacher 2000 és 2004 között zsinórban. A német legenda tehát legnagyobb sikereit a maranellóiak színeiben érte el, igaz ehhez rögös út vezetett onnantól kezdve, hogy 1995 végén elhagyta a Benetton istállóját, amivel kétszer is csúcsra jutott.

Most a Canal+ francia csatornán bemutatott La Methode (A módszer) című dokumentumfilmben mesélte el Corinna Schumacher, férje átigazolásának körülményeit. „Még mindig emlékszem arra, mi történt akkor. A kertben voltunk, amikor Michael megkérdezte tőlem, mit gondolnék arról, ha átigazolna a Ferrarihoz. Azt feleltem erre: Igen, ha megoldható, akkor ez igazán nagyszerű lenne” – mesélte a hétszeres világbajnok neje.

Különleges kapcsolat alakult ki Todt és Schumacher között



Michael Schumacher csapatfőnöke éveken keresztül Jean Todt volt, aki az elmúlt esztendőkben az FIA elnökeként tevékenykedett. Corinna Schumacher szerint a német versenyző nagyon szeretett együtt dolgozni a francia szakemberrel.

„Michael jó érzékkel rendelkezett ahhoz, hogy tudja, kire számíthat. És szerintem már akkoriban is megvolt ez Jean esetében. Nagyon jó lenne, ha Michael el tudná mesélni annak az időszaknak a teljes történetét, mert én nem voltam mindig ott” – folytatta.

„Michael barátjának lenni a korai években nagyon jó móka volt, de ha fordul a kocka, és hirtelen valakinek segítségre van szüksége, amikor valami szomorú dolog történik, olyankor látod igazán, hogy ki a barátod. Jean világosan ezen kevesek közé tartozik véleményem szerint. Michael számára jó dolog, hogy tudja, Jean ott van nekünk, amikor kérdéseink vannak. Ilyenkor jó tudni, hogy van melletted valaki, aki következmények nélkül tesz érted dolgokat, és veled együtt gondolkodik. Ez egy nagy ajándék.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: