DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vége a WTCR-nek, javulna a Ferrari, ünnepelt a Honda – vasárnap

A japán gyártó Motegiben tartott rendezvényt, Leclerc tudja, miben kell fejlődniük, és lefutották a WTCR utolsó futamait. Összefoglaltuk a legfontosabb vasárnapi híreket.

Két sorozat is ezen a hétvégén zárta le idei szezonját, miután az Extreme-E, valamint a WTCR is utolsó fordulóját rendezte. Előbbi Uruguayban, míg a Túraautó-világkupa Szaúd-Arábiában vendékeskedett, utóbbi ráadásul egy korszakot zárt le, tekintve, hogy megszűnt a bajnokság. Itt az első versenyt Nathanael Berthon nyerte Michelisz Norbert előtt, míg a záróeseményen Tassi Attila az élről indulhatott, de sajnos kiütötték, végül Gilles Magnus ünnepelhetett.

Ami az elektromos versenysorozatot illeti, itt is izgalmas volt a végjáték, az X44 Vida Carbon Racing egysége ugyanis az utolsó döntőfutamon fordította maga javára a bajnokságot. Az összefoglalót itt olvashatják.



A kudarcokkal teli szezon után Charles Leclerc elárulta, természetesen csalódott az eredmények miatt, de azzal is tisztában van, miben kellene javulniuk csapatként. A részletek itt.

Ralf Schumacher is véleményt nyilvánított, az egykori F1-es pilóta csatlakozott azok táborához, akik úgy vélik, benne van a pakliban Sebastian Vettel visszatérére. Szerinte honfitársának főként a tapasztalata lehet majd vonzó a csapatok számára.

Voltak olyanok is, akik hízelgő véleményeket fogalmaztak meg. Christian Horner szerint például Sergio Perez idén karrierje legjobb szezonját futotta, Mattia Binotto pedig egy nagyszerű versenyzőként hivatkozott Mick Schumacherre, akivel hamarosan tárgyalni fognak a szakember szavait alapján.

A nap egyik legérdekesebb történése a Hondához köthető, mivel a gyártó Japánban tartott egy nagyszabású rendezvényt, ahol többek között F1-es és MotoGP pilóták is jelen voltak, Max Verstappen pedig egy különleges ajándékkal gazdagodott. Az eseményről itt írtunk.

Alexander Albon igyekezett pozitívan visszatekinteni az idei szezonra, mivel a brit-thai szerint a Williams minden lehetőséget kihasznált a pontszerzésre. Nyilatkozatát ide kattintva olvashatják.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: