DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Albon: Kihasználtuk az összes lehetőségünket

Bár volt pár pontszerző versenyük, a Williams istállója végül az utolsó helyen zárt a konstruktőrök között. Mindez nem fest túl jól, de Alexander Albon szerint így is a maximumot hozták ki az idei szezonjukból.

A csapat mindkét pilótája, Nicholas Latifi és Alexander Albon, valamint az egy ízben tartalékosként beugró Nyck de Vries is képes volt pontokat szerezni a Williams autójával. A grove-i alakulat öt alkalommal ünnepelhetett pontszerzést, viszont mindössze nyolc egységet hoztak össze, amivel az utolsók lettek a csapatok értékelésében.

Albon úgy gondolja, a nem túl szép eredmények ellenére mindent kihoztak ebből az idényből, viszont keményen kell dolgozniuk azért, hogy előrébb léphessenek.



„Monza lett volna a legfőbb pontszerzési lehetőségem, ezen kívül viszont nem sok volt. Tényleg úgy érzem, hogy azokban a pillanatokban, amikor lehetőségünk volt pontokat szerezni, meg is tettük. Sajnos, idén még nem tartunk ott, ahol szeretnénk. Ez egy olyan év volt, amikor minden tökéletesen alakult számunkra, és egy kis szerencsénk is volt, ez vezetett minket a pontokig” – idézte Albont a Racefans.

„Nem akarjuk, hogy ez jövőre is megtörténjen, keményen kell dolgoznunk, meg kell oldanunk az egyensúlyi problémákat, amelyekkel idén küszködtünk. Ha ezen felül tudunk emelkedni, azt hiszem, jók lehetünk, csapatként pedig úgy tűnik, hogy maximalizálni tudjuk a lehetőségeinket” – tette hozzá

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: