DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„Nem zárhatjuk ki Vettel visszatérését”

Néhány csapat a jövőben megpróbálhatja majd visszacsábítani Sebastian Vettelt Ralf Schumacher szerint. Az egykori F1-es pilóta szerint sokan támaszkodnának a négyszeres világbajnok tapasztalatára.

Az Abu Dhabi Nagydíjon teljesítette pályafutása utolsó F1-es versenyét Sebastian Vettel, aki az Aston Martin színeiben vonult vissza. A német versenyző egyelőre minél több időt szeretne a családjával tölteni, ám a sportágban már több nagy bajnok is visszatért, ezért sokan vélekednek úgy, hogy Vettel is csak egy kisebb szünetre vonult el.

Honfitársa, Ralf Schumacher úgy érzi, a következő két évben eldőlhet ez a kérdés. „Sebastian visszatérése nem zárható ki teljesen. Ezt láthatjuk most is Nico Hulkenbergnél és Fernando Alonsónál, akik szívesen folytatták. A Formula-1-ben sok dolog kell a gyorsasághoz, de az egyik ilyen tényező a tapasztalat. Hosszú időbe telik, mire valaki eléri ebben Sebastian Vettel szintjét. a hatalmas tapasztalatával ugyanis már most megvan az esélye arra, hogy egy-két év múlva visszatérjen és az élen versenyezzen. Hogy ezt akkor valóban meg fogja-e tenni, azt nem tudom, de talán egy-két év múlva, a családjával töltött idő után lesz elég ereje a visszatéréshez” – jegyezte meg a Sky Sports Germany weboldalán.



Schumacher szerint Vettel különleges személyisége hiányozni fog az F1 világának.

„Sebastian Vettel egy négyszeres világbajnok, aki nagyszerű dolgokat ért el, a Formula-1-nek pedig hiányozni fog Sebastian Vettel, mint ember. Sajnos az Aston Martinnal nem alakultak jól a dolgai. Én mást kívántam volna neki, de a sport mellett Sebastian számára a környezetvédelem is kiemelt helyen szerepelt. Nagyon kritikusan és néha nagyon keményen állt hozzá sok olyan kérdéshez, ami nem volt mindig olyan egyszerű az F1-ben” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: