DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

De Vries készenlétben, vége a bojkottnak – ez történt ma

Lando Norris rosszulléte, Pierre Gasly levegőben lógó eltiltása, feltámadni igyekvő Ferrari, reform előtt álló sprintek, problémahegyekbe ütköző Zengő: egy csokorba gyűjtöttük a csütörtök főbb híreit.

Vélhetően ételmérgezés miatt kihagyta a csütörtöki sajtónapot az F1-es Sao Pauló-i Nagydíjon Lando Norris. Bár a McLaren arra számít, hogy pénteken már jól lesz a brit, a csapat felkészült arra is, hogy szükség esetén Nyck de Vries veheti át a helyét – a részletekről itt írtunk.

devries-1



Újra nyilatkozott a Sky Sportsnak Max Verstappen, aki ezzel lezártnak tekinti a két héttel ezelőtti mexikói hétvégén elkezdett bojkottját a csatorna ellen.

Eközben a csapattárs Sergio Perez szerint minden adott ahhoz, hogy nyerjen Brazíliában – ráadásul Verstappen is elmondta, hogy segíteni fogja őt a bajnoki második hely elérésében. Azt viszont a Red Bull tanácsadója nonszensznek nevezte, hogy az idény közben a hollandra fejlesztették volna az autót a mexikóival szemben – erről itt írtunk bővebben.

A Ferrari is beleszólna azonban az interlagosi győzelemért zajló csatába: Charles Leclerc és Carlos Sainz állítja, hogy csak egyszeri kisiklás volt a mexikóvárosi küszködésük. A monacói és a spanyol bizakodó nyilatkozata itt olvasható.

Pierre Gasly kapcsán előkerült témaként a médianapon a büntetőpontok miatti eltiltás is: az AlphaTauri franciája kínosnak és kényelmetlennek nevezte a helyzetet, s egyúttal változtatásokat sürgetett – amiben versenytársai is egyetértettek.

gasly-alphatauri-rb-brazil-day0

Mivel a Sao Pauló-i Nagydíj az idei utolsó sprintes hétvége a Formula-1-ben, a formátummal kapcsolatos kritikák is előtérbe kerültek. És lehet, hogy nem is marad ez következmények nélkül, hiszen állítólag fontolóra vették, hogy 2023-tól önálló eseményekké váljanak a szombati rövidfutamok – erről és Verstappenék véleményéről itt írtunk.

A jövő hétvégi szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj kapcsán is érkezett már hír: nevezetesen az, hogy a Formula-2 friss bajnoka, Felipe Drugovich egy múlt heti, tavalyi autóval teljesített teszt után szabadedzésen is lehetőséget kap az Aston Martintól.

Szintén bejárta a sajtót a hír, hogy rekordot jelentő összegért kelt el Michael Schumacher egykori Ferrarija – részletek: https://formula.hu/parc-ferme/34030

Mindeközben természetesen más szériákban is zajlottak az események, s magyar szempontból ez különösen igaz a WTCR-re, ahol Bahreinben egy ideig az is kérdéses volt, hogy Rob Huff kiválása után egyáltalán látunk-e majd zengős Cuprákat a hétvégén. Zengő Zoltán a problémák okáról ITT nyilatkozott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: