DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Perez: Minden adott ahhoz, hogy nyerjek

A Red Bull mexikói F1-es pilótája szerint ha nem hibáznak, akkor ők lehetnek elöl Brazíliában, a motiváció pedig adott – neki fontos, hogy meglegyen az év végi második helye Charles Leclerc előtt.

Két futammal a szezon vége előtt a második helyen áll az egyéni pontversenyben Sergio Perez, a mexikói pilóta öt ponttal előzi meg Charles Leclerc-t, de az elmúlt versenyhétvégéken jó formát mutatott ő és a Red Bull is, míg a Ferrarinál különosen Mexikóban tűnt úgy, hogy darabjaira hullik az idény vége. Perez nem tagadja, hogy szeretné megszerezni az év végi ezüstérmet, azzal tényleg hibátlanná tenné az évet a Red Bull számára is, és személyes szempontból is fontos lenne, hogy legyőzze Leclerc-t – a többiek már leszakadtak, kettejük fogott eldőlni ez a küzdelem.

„Úgy megyek neki ennek az utolsó két futamnak, hogy úgy érzem, mindenem megvan ahhoz, hogy nyerjek. Megvan már a konstruktőri világbajnoki cím, számomra pedig személy szerint nagyon fontos, hogy meglegyen az év végi egy-kettő is az egyéni tabellán. Mindenhol a lehető legjobb eredményt kell elérnem, ebbe beletartozik a brazíliai sprint is” – mondta Perez az interlagosi hétvége előtt.

-00122045_891

Vajon okozhat meglepetést hétvégén Perez?

A Red Bull lesz a célkeresztben



„A sprinten lényeges pluszpontokat lehet szerezni, szóval fontos lesz, hogy már a pénteki első szabadedzésen sikeresek leszünk, aztán jó időmérőt fussunk. Szerintem ha mindent összerakunk ezen a hétvégén, akkor mi leszünk az a csapat, akit a többieknek meg kell verni, és akik az élen lehetnek, a motivációnk pedig nagyon is adott ahhoz, hogy fenntartsuk a meglévő hihetetlen formánkat” – tette hozzá a mexikói.

A Perez által említett felforgatott hétvégi menetrend részletei itt olvashatók – magyar idő szerint már pénteken este időmérőt nézhetünk, a sprint révén pedig szombaton pontokért zajlik majd a küzdelem.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: