DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Szégyen, de győzelem nélkül maradhat idén a Ferrari

A téli teszteket követően hatalmas várakozás előzte meg a szezont a Ferrari részéről, ehhez képest tizenkét nagydíj után még nyeretlenek és a neves újságíró szerint ez év végéig így is maradhat.

A barcelonai nyolc napnyi tesztelés után szinte mindenki a Ferrarit tartotta az évad legfőbb esélyesének, még a nagy rivális Lewis Hamilton is úgy nyilatkozott, hogy fél másodperc előnye lehet a vörös istállónak körönként. Azóta tudjuk, hogy a Mercedes mindenkit átvágott a palánkon, rejtegette valós erejét, a szezonnyitótól ugyanis hatalmas dominancia rajzolódott ki az Ezüst Nyilak részéről, amihez a Scuderia azóta sem ért fel.

Annál inkább folyamatosan közelített a Red Bull, most pedig a vörös istállónak nemhogy a Mercedestől, de június óta az energiaitalos istállótól is meg kellett szoknia a vereséget. Will Buxton, Formula-1-es újságíró nem is vár sokat az olaszoktól a második félévben, így véli, igen könnyen megeshet, hogy a Ferrari győzelem nélkül zárja 2019-et.

Tavaly ősz óta nem nyert a Ferrari egyetlen versenyt sem


„Ez a Ferrari egyetlen futamot sem nyer majd a második félévben. De eddigi formájukat látva ez nem is lenne annyira meglepő. Talán a McLaren első dobogós helyezése viszont összejöhet. Emellett remélem, hogy további nagy csatákat láthatunk Max Verstappen és Lewis Hamilton között az évad második felében” – idézi Buxtont a Formula-1 hivatalos weboldala.

„Akár igazi csata is kialakulhat a bajnoki címért, ha Verstappen és a Red Bull ilyen ütemben folytatja a fejlődést. Közben viszont a Mercedes is biztosan talál némi extra tempót. Hogy mi lepett meg idén eddig a legjobban? A csalódást keltő Renault, a Haas meglepő (gyenge) eredménye, a McLaren fejlődési üteme mind érdekesek, de a legjobban a Red Bull és a Honda. Pontosan az történt, amit a Toro Rosso már tavaly hangoztatott. Ilyen rövid idő alatt két futamgyőzelem, ez valóban meglepett engem” – fogalmazott Buxton.

Számotokra mi volt a 2019-es szezon eddigi részének legnagyobb meglepetése?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: