DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Nincs gyors megoldás a Ferrari gondjaira

A Ferrarit nem érte váratlanul a Magyar Nagydíjon látott szenvedése, hiszen tudták már az év eleje óta, hogy az autónak megvannak a maga hiányosságai. Vettel saját magát kritizálta.

A szezon előtti teszteken még nagyon úgy tűnt a dolog, hogy idén a Ferrarinak fog állni a zászló, azonban az év felén is túlvagyunk már és a Scuderia az egyetlen a három élcsapat közül, amely még mindig adós egy futamgyőzelemmel.

A Magyar Nagydíj is valami olyasmi volt a Ferrari számára, mint egy szövegkiemelő, amely felhívta az autó minden hibájára a figyelmet, hiszen a két ferraris egy perces hátrányban ért célba a futamot megnyerő Lewis Hamilton mögött. Vettel ettől nem is volt boldog.

„Nyilvánvaló, hogy mindent megpróbáltam, de ettől még nem lehetek elégedett, hiszen nem voltunk elég gyorsak. Sok a házi feladatunk, de nem ez volt az a verseny, ami felnyitotta a szemünket, már régóta tudtuk, hogy hiányzik valami. A kanyarokban csak szenvedünk, a pályáknak pedig megvan az a természete, hogy kanyarok vannak rajtuk, szóval olyan autót kell építenünk, ami gyorsabb a kanyarokban” – mondta Vettel a Sky-nak.



Bár a Ferrari folyamatosan hozza az újabbnál újabb fejlesztéseket, ezek egyelőre nem váltak be: „Jelenleg ez kevés! Nem olyan egyszerű előállni valami mágikus megoldással. Mindig mindenki az ezüst lövedéket keresi, de nem futottam még bele az elmúlt tíz alatt senkibe, aki ezt megtalálta volna. Ezt nem lehet egy pár nap alatt megoldani.”

„A szezon első fele egy hullámvasút volt” – összegezte Vettel, tegyük hozzá a Ferrari azért többször járt lent, mint fent. „Néhány verseny jobban alakult, néhány viszont rosszabbul. Nyilvánvaló, hogy nem ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk. A tabella és a pályán mutatott teljesítmény elárul rólunk mindent. Próbálunk ezen a dolgon javítani. A kulcs, hogy higgadtak tudjunk maradni és megcsináljuk a házi feladatunk. Akkor valamennyire felzárkózhatunk.”

"Nem vagyok elégedett azzal, ahogyan a szezon első fele alakult. Sokszor csak szenvedtem, mikor megpróbáltam kihozni a legtöbbet az autóból. Természetesen mindig többet akarunk elérni, de úgy érzem, hogy én magam is képes leszek ettől jobban teljesíteni szeptembertől."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: