DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rosberg petíciót indítana, hogy Alonsót visszahozzák a Formula-1-be

A Magyar Nagydíj utáni elemzésében a 2016-os világbajnok is kitért a Mercedes pilótakérdésére. Legszívesebben Fernando Alonsót látná Lewis Hamilton csapattársaként, ebben óriási csaták lennének.

Világbajnoki címének megszerzése után pár héttel Nico Rosberg azonnal bejelentette visszavonulását a Formula-1-ből és nem is tervez visszatérni, úgy érzi, mindent elért, amit a száguldó cirkuszban elérhetett. Ugyanakkor rendkívül sajnálatosnak tartja, hogy egy olyan kaliberű pilóta, mint Fernando Alonso, nem talál versenyképes ülést magának, ezért kicsit viccesre vette a figurát saját Youtube-csatornáján végzett elemzésében.

Hetek óta beszédtéma, hogy az élő szerződéssel rendelkező Lewis Hamilton mellett ki kap lehetőséget a világbajnoki címvédő és évek óta domináló istállónál. Egyelőre Valtteri Bottas is esélyes, hogy újra meghosszabbítják kontraktusát az Ezüst Nyilaknál, de több szakértő egyre inkább afelé hajlik, hogy az idény végén mennie kell a finnek.

Rosberg legszívesebben Fernando Alonso visszatérését látná. „Úgy vélem, a rajongóknak petíciót kellene indítaniuk annak érdekében, hogy Alonsót visszahozzák a Formula-1-be és a Mercedes másik versenyautóját kapja meg. Csábítsuk vissza a nyugdíjból és tegyük be őt abba az átkozott Mercedesbe Lewis mellé. Milyen király lenne már? Óriási dobás lenne” – mondta el véleményét viccesen a 2016-os világbajnok.

Hamilton és Alonso egy csapatban? Ilyet már láttunk korábban...


Némileg komolyabbra fordítva a szót, Rosberg is úgy véli, hogy Bottas számára valószínűleg lefőtt a kávé jelenlegi csapatánál és egyetért Martin Brundle véleményével abban, hogy Esteban Ocon már esélyesebb, hogy jövőre a Mercedesnél vezethet, főleg, mivel Bottas az elmúlt két nagydíjon rettentően kevés pontot szerzett.

„Bottas éppen azzal a két pilótával került szembe a Hungaroringen, akik a legjobbak a szoros csatározásokban. Hamilton a kettes kanyarban körbeautózta őt, ezzel ott helyben meg is semmisítette. Utána Valtteri peches volt, hogy Leclerc miatt megsérült az első szárnya is, tönkretéve ezzel az egész hétvégéjét.”

„Hajlok afelé, hogy azt mondjam, ezzel el is fogja veszíteni ülését a Mercedesnél. Az utóbbi két verseny egy szenvedés volt számára, ezért úgy vélem, a csapat most már Ocon mellett dönt majd. Nem hiszem, hogy már meghozták a végleges döntést erről, de szerintem már kicsit Ocon felé húznak. Meglátjuk.”

„Az idei év? Hamilton egyértelműen úton van hatodik bajnoki címe felé. Bottas úgy néz ki, elvesztette a fonalat, Verstappen pedig hiába vezet bámulatosan jól, jelenlegi autója még nem képes mindenhol igazán felvenni a versenyt a Mercedesszel” – mutatott rá Rosberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: