DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Brundle szerint a Mercedes Ocont választja

Néhány héten belül eldől Valtteri Bottas sorsa, akinek van vészforgatókönyve arra az esetre, ha a Mercedes nem tart rá igényt. A korábbi F1-es pilóta szerint a címvédő istálló most már Ocon mellett dönt.

Az elmúlt hetekben három név került elő a jövő évvel kapcsolatban, mint Lewis Hamilton lehetséges csapattársa. A 2017-ben a váratlanul visszavonuló Nico Rosberg helyére hozott Valtteri Bottas egyelőre összességében nem igazán felel meg a kívánalmaknak, első két éve egyikében sem sikerült az első két helyen végeznie a tabellán, tavaly még a harmadik helyről is leszorult.

A szezon elején úgy tűnt, a finn újjászületett, az első négy versenyből kettőt megnyert és jó ideig vezette is a pontversenyt, ám az utóbbi három hónapban nem sok babér termett számára, Lewis Hamilton egyre inkább elhúz tőle a pontversenyben, sőt, Max Verstappen egészen megközelítette őt a Red Bull-Hondával. Bottas természetesen szeretne a Mercedesnél maradni, de megvannak a tervei arra az esetre, ha távoznia kell.

George Russell kiesett a kalapból, Toto Wolff Magyarországon világossá tette, hogy már csak Esteban Oconban és Valtteri Bottasban gondolkodnak 2020-ra. „A stabilitás és a nagyszerű személyiség, vagy lehetőség a fiatalságnak, minden várható előnyével és kockázatával együtt. Erről kell döntenünk hamarosan, nem lesz könnyű” – ecsetelte véleményét a Mercedes csapatfőnöke.

Bottas igyekszik bebiztosítani magát, ha a Mercedes nem mellette döntene


A mostanában kissé alulteljesítő Bottas nem volt igazán meggyőző az utóbbi néhány futamon, így Martin Brundle, a Sky Sports szakértője úgy érzi, ez megnyitja az utat Esteban Ocon előtt. „A nyári szünet első két hetében mindenki szabadságra megy, mostanában várhatjuk a hírt arról, hogy a Mercedes megtartja-e Bottast, vagy Esteban Ocon kap esélyt Hamilton mellett a bizonyításra.”

„Ezen a télen nem számítok hatalmas mozgásra a pilótapiacon, de Bottas lehet az első dominó. Nem tudhatom, hogyan határoz a csapat, de arra tippelek, hogy Oconra esik a választásuk” – mondta el Martin Brundle. Bottas legbelül készül arra, hogy nem lesz maradása.

„Természetes, ha az ember ilyen szituációba kerül és továbbra is a Formula-1-ben szeretne versenyezni, kell, hogy legyen B és C terve is. Persze, hogy rengeteget gondolok a leendő döntésre és sokat is beszélek róla, de jó, hogy különböző megoldások is vannak a kezemben. Most egyelőre csak várnom kell” – fogalmazott Valtteri Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: