DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Végleg elszálltak Bottas esélyei?

Valtteri Bottas versenye már az első percben elveszett, a kényszerű korai kiállás után messze lemaradva ért célba. Hamiltonnak inkább Verstappenre kell figyelnie innentől. Újra jön a csapatutasítás?

A Mercedes finn pilótáját a remek idénykezdet után az ág is húzza az utóbbi hetekben. A Német Nagydíjon rengeteg pontot hozhatott volna tetemes hátrányából csapattársán, Lewis Hamiltonon, ám csapata belehajszolta a kicsúszásba, ami miatt kiesett. Ezek után a szenvedő brit mégis növelni tudta előnyét két egységgel.

A Hungaroringen az időmérő edzés után megint Bottas állt jobban, de a rajt utáni első kanyarokban rosszul helyezkedett, pozíciót vesztett Hamiltonnal szemben, majd Charles Leclerc-rel is összeért, megsérült az autója, kényszerű bokszkiállásra volt szüksége már a verseny elején, végül a nyolcadik helyen, körhátrányban érkezett célba. Újabb huszonegy ponttal növelte ezzel előnyét a kockás zászlót végül elsőként meglátó Lewis Hamilton, nagyon kinyílt az olló a két Mercedes-pilóta között. Ráadásul a címvédő istálló főnöke elismerte, valós fenyegetésként tekintenek már Max Verstappenre és a Red Bull-Hondára, így a történtek ismeretében könnyen lehet, hogy Bottasnak ismét be kell majd állnia világbajnok csapattársa mögé.

„A versenyemet egyértelműen és óriási mértékben befolyásolta az első körös koccanás és a szárnyam sérülése. A bokszkiállás után folyamatosan forgalomban voltam, úgy kellett végigrágnom magam a mezőnyön, ez egy ilyen nap volt. Sajnos nem túl jó, hogy ez történt, nem ideális, ha már az első körben elveszítem esélyemet a jó eredményre” – nyilatkozta csalódottan a leintés után Valtteri Bottas.

Bottas esélyeinek a Magyar Nagydíj után befellegzett?


„Hogy pech-e számomra, hogy éppen a nyári szünet előtt teljesítettem ilyen futamot? Igazából nem számít, egyébként sem tervezek szabadságra menni. A jövő hét első felében kielemezzük, mi is történt az utóbbi időben” – tette hozzá a finn, akinek lemaradása ezzel hatvankét pontra nőtt Lewis Hamiltonnal szemben és mindössze hét egységgel jár a bombaformában versenyző Max Verstappen előtt.

Az 1996-os világbajnok, Damon Hill már az utóbbi futamok távlati hatásait is elemezte. Úgy gondolja, Bottast teljesen bedarálja a Hamilton-Verstappen versengés és a Mercedes könnyen döntési helyzetbe is sodródhat. „Hamilton és Verstappen más ligában játszik ebben a pillanatban. Max szeme előtt a világbajnoki elsőség lebeg.”

„Folyamatosan ezért hajt, Valtteri Bottas pedig kettejük háborújának közepébe csöppent. Az első néhány körben kicsinálták az esélyeit, úgy gondolom, Toto Wolff nehéz döntés előtt állhat” – magyarázta a Sky Sports adásában Damon Hill, aki nagyon kevés esélyt lát arra, hogy Bottas innen még visszakapaszkodhat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: