DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Mercedesnél most már fenyegetésként tekintenek Verstappenre

A címvédő istálló főnöke elismerte, a Red Bull és Max Verstappen utóbbi időben mutatott formája miatt úgy vélik, a hollandot komolyan kell venniük, mert igenis esélyes a bajnoki címre.

Már túl járnak az idei szezon félidején a Formula-1-ben és a kezdeti elképesztő Mercedes-uralom sziklaszilárd falán repedések keletkeztek az elmúlt hetekben. Max Verstappen Ausztriában szakította meg az Ezüst Nyilak hihetetlen győzelmi szériáját, három héttel később, Németországban újra győzni tudott, ráadásul Silverstone-ban is második lehetett volna, ha nem üti ki őt Sebastian Vettel.

Az elvesztett pontok ellenére is jócskán hozott minden ellenfelén a holland, most pedig a Hungaroringen megszerezte pályafutása első pole-pozícióját is, ami egyben a Red Bull-Honda első pole-ja is. Ezt már nem tudja figyelmen kívül hagyni a Mercedes csapatfőnöke sem, aki úgy érzi, még nem lefutott az idei bajnokság.

Ha a Red Bull már időmérőn is képes legyőzni a Mercedest, oda kell figyelniük


„Hogy Verstappen fenyegetést jelent-e a bajnoki címre? Igen. Még hátravan tíz futam, összesen 260 pontot szerezhet egy pilóta. Ehhez képest mennyi az előnyünk? Hatvan pont. A matekozás után elég egyértelmű, hogy Max olyasvalaki, akit tényleg komolyan kell vennünk és jobb, ha bajnoki esélyesként tekintünk már rá. Még a két Ferrarit se írjuk le teljesen, nem engedhetjük meg magunknak, hogy levegyük a lábunkat a gázról” – ismerte el Toto Wolff.

Miben rejlik az energiaitalosok ereje? „Először is, a Red Bull karosszériája mindig is a legjobbak között volt és most is az. Ehhez hozzájön, hogy a Honda tavalyhoz képest hatalmasat lépett előre, ezért minden elismerést megérdemelnek. Igazából jó ezt látni, mert egy erős Honda jót tesz a Formula-1-nek és a versengésnek. Számunkra az is pozitív, hogy a negyedik motorgyártó is versenyképes csomaggal állt elő, folyamatosan arra kényszerítve minket, hogy minél tovább fejlődjünk” – mutatott rá Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: