DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton nem érti ezt az eredményt, Verstappen örül az első sornak

A két Ferrari technikai hibáját maximálisan kihasználta Lewis Hamilton, aki maga sem tudja, hogy gyorsult ennyit. Verstappen és Bottas bízik a vasárnapban, ahol bármi megtörténhet.

Azzal, hogy mindkét Ferrari technikai hiba miatt elvérzett a Q3 előtt, elég nagy szeletet kihasított a sors az izgalmakból. Lewis Hamiltonnak így nem akadt igazi ellenfele Hockenheimben, a Mercedes a szabadedzéseken rejtegette valódi formáját és az időmérő edzésen az ötszörös világbajnok egészen simán húzta be újabb rajtelsőségét Max Verstappen és Valtteri Bottas előtt. Charles Leclerc-rel és Sebastian Vettellel kibabrált a Ferrari technikája, előbbi a Q3-ban, utóbbi már a Q1-ben maradt mért idő nélkül.

„Nem is értem, hogy sikerült ezt ma elérnünk, igaz, nem tudom, mi történt a Ferrarikkal. Nagyon fontos nekünk ez a verseny, 125 éve van jelen a Mercedes az autósportban, remélem, sikerül megünnepelnünk ezt a szép számot. Egész hétvégén nagyon gyorsak voltak a Ferrarik, jobbak voltak nálunk, a végén viszont nem sikerült odaérniük, én viszont egészen jó kört raktam össze. Ezen a pályán elég nehéz tökéletes kört menni, nekem az első közel volt ehhez. Mi is hoztunk némi fejlesztést az autóra, jó érzés volt vezetni” – nyilatkozta boldogan újabb pole-pozíciójának megszerzése után Lewis Hamilton.

A Mercedes ismét remekül rejtegette valódi erejét, a Ferrarik pedig kulcspillanatban nem indultak el


„A Q1-ben egészen jól mentünk, de ahogy haladt előre az időmérő, éreztem, hogy fokozatosan tapadást veszítek. Végül összejött a második rajtkocka, ennek nagyon örülök, ahogy annak is, hogy megint ennyi holland szurkolót láthatok a lelátókon. Boldog vagyok az első sor miatt, bármi megtörténhet holnap. Az első szektor alapján még közelebb lehettünk volna a Mercedeshez, de az autó hátulja nem tapadt eléggé” – ecsetelte véleményét a második rajtkockát megkaparintó Max Verstappen.

„Kicsit csalódott vagyok, hogy lemaradtam az első sorról, de az igazán fontos kérdések holnap dőlnek el. A szabadedzéseken kicsit jobban ment nekem. A Ferrarik meglepően jól mentek az eddigi edzéseken, még nem tudom, mi történt velük végül. Jó helyről kezdjük holnap a futamot. A féktávokon még nem érzem tökéletesnek az autót, de megpróbálok így is feljebb zárkózni” – fogalmazott a harmadik rajthelyről induló Valtteri Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: