DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Rosberg: Verstappen tökéletes idén

A 2016-os világbajnok szerint Lewis Hamiltonon kívül Max Verstappen nyújt egészen bámulatos produkciót idén, hibátlan és rettentő gyors. A jelenlegi Red Bullban nincs több egyelőre.

Úgy tűnik, benőtt a feje lágya Max Verstappennek, aki a tavalyi szezon kezdetén hibát hibára halmozott, ezzel bőkezűen dobálta el magától az értékes pontokat. Idén azonban egyáltalán nem látni tőle ilyet, a Red Bull-Hondából folyamatosan kihozza a maximumot és gyakorlatilag tökéletesen versenyez.

Talán éppen ettől látszik még nagyobb kontraszt a gyengén muzsikáló csapattárshoz, Pierre Gaslyhez képest, aki nyolc futam alatt sem tudott közelebb kerülni a hollandhoz, látványosan alulteljesít és a hírek szerint a Red Bull már a lecserélésén gondolkodik.

Nem úgy Max Verstappenről, aki lenyűgözően jól megy, bár nyernie még nem sikerült, de ez nem rajta múlik, hanem a technikán és az idén legyőzhetetlen Mercedesen. „Max Verstappen szezonja tökéletes. Lewis Hamilton mellett ő a jelenlegi mezőny legjobb pilótája. Mindig kihozza a maximumot a versenyautójából és a lehető legtöbb pontot szerzi, ami az RB15-össel e pillanatban elérhető” – ecsetelte véleményét Nico Rosberg saját Youtube-csatornáján.

Max Verstappen a maximumot hozza ki a Red Bullból, ennyire képes a gép jelenleg


„Hibátlan évad eddig, a negyedik helyezésnél előrébb egyszerűen nem juthat jelenleg.” Verstappen száz pontot szerzett eddig idén, amivel Charles Leclerc előtt jár a tabellán és Sebastian Vetteltől is csak tizenegy ponttal marad el. A bajnokságban vezető Lewis Hamilton további 87 egységgel jár előrébb, a brit olyan fölényre tett már szert, hogy a 2016-os világbajnok szerint egyedül Valtteri Bottasnak lehet csak esélye megfogni, de neki sem sok.

Vettelnek immáron nincs semmi esélye, így csak Bottas marad, de mindannyian tudjuk, hogy ez nagyon nehéz. Lewisnak vannak egyértelműen a legjobb esélyei az újabb világbajnoki címre. A hatodikra, bámulatos! Ugyanígy a Mercedes is, amely szintén hatodik bajnoki elsőségére készül (zsinórban), ilyet még sosem láttunk a Formula-1-ben” – tette hozzá Rosberg.

A rajongók szerint éppen ez a dominancia a legnagyobb probléma jelenleg a száguldó cirkuszban, hogy a Mercedes úgy nyerheti egymás után hatodik világbajnoki címét, hogy jelenleg talán nagyobb fölényben van minden riválissal szemben, mint az utóbbi években bármikor, a láthatáron sincs csapat, amely komolyabban megszoríthatná.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: