DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vettel a szerelőkért aggódott

A kerékcsere után Max Verstappen és Valtteri Bottas autója összeért a szűk bokszutcában, amiért a holland büntetést is kapott. Közvetlenül mögöttük nézte végig az esetet Sebastian Vettel.

A Red Bull gárdája hajszálnyival gyorsabban végzett Max Verstappen kerékcseréjével Monte-Carlóban, ezzel pedig lehetősége nyílt a második helyezett Valtteri Bottas elé keveredni. A kiengedésnél azonban összekoccant a két autó, kicsit meg is sérült a Mercedes és a Red Bull is, a finn defektet kapott, az RB15-ösről pedig a padlólemez egy darabja szakadt le, később Verstappent meg is büntették a manőver miatt.

Páholyból nézte végig az ütközetet Sebastian Vettel, aki közvetlenül mögöttük érkezett a bokszutcában, de egyáltalán nem élvezte az előadást, mivel attól tartott, a keskeny részen rosszabb is történhet, ha bármelyik autó a koccanás után elszabadul. Szerencsére nem így történt és a csapatok szerelői is észnél voltak.

Vettel centiméterekről nézhette végig, ahogy Bottas és Verstappen veszélyesen összekoccan


„Maxnek bámulatosan gyorsan cseréltek kereket, én pedig pont Valtteri mögött igyekeztem vissza a pályára. Max átugrotta őt, mert gyorsabb volt a bokszmunkája, mint a miénk. Ott viszont egyszerűen nem volt hova menni” – emlékezett vissza Sebastian Vettel az eseményekre.

„Aggódtam, mert kicsit hátrébb elég közel álltak a (szerelő) srácok, kerékcserére készülve. Nem estek pánikba, helyesen is döntöttek például a Racing Point szerelői, kicsit arrébb vitték a töltőcsövet és helyet hagytak a két, egymás mellett haladó autónak. Valtterinek nem volt hova mennie és akkor úgy gondoltam, ez végül a hasznomra is válhat, végül így is történt.”

„Valtterinek szerencséje volt, mert a vezető csoportunk akkora előnyt autózott már ki, hogy még egy kerékcserét beiktathatott és szinte nem is esett vissza, de a koccanás akkor sem volt rendben, ott simán véget is érhetett volna a versenye. Hogy jogos volt-e az öt másodperc Verstappennek? Nem vagyok éppen híve a büntetéseknek, de valahol meg kell húzni a határt, hogy elejét vegyük az ilyen veszélyes akcióknak. Ezt a bokszutcát nem két autóra tervezték” – mondta el véleményét a négyszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: