DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen nem hibáztatja csapatát

Max Verstappen ugyan második helyen látta meg a kockás zászlót, mégsem ünnepelhetett a dobogón Monacóban egy bokszutcai incidens miatt: szabálytalannak ítélték meg a kiengedését Bottas elé.

A holland kis híján két büntetést is kapott a Monacói Nagydíjon, mivel Lewis Hamiltonnal is összeért, amikor a győzelemért csatáztak, de a kivizsgálás után ezt az esetet versenybalesetnek minősítették.

Az viszont nem maradhatott büntetlenül, hogy a hollandot úgy engedték vissza a bokszutcából, hogy összeért Valtteri Bottasszal. Verstappen nem csinált gondot az esetből: „A kiállás miatti büntetés balszerencse, de nem hiszem, hogy a csapat bármit is rosszul csinált volna, mert lehetetlen előre látni hasonló dolgokat egy ilyen szűk bokszutcában.”

 verstappen-a-monacoi-buntetesrol.2019



„Ha megnézzük a tempónkat, nagyon erősek voltunk, és ez a legfontosabb. Természetesen szerettem volna a dobogón végezni, de élveztem a versenyt, és néha nyerünk, néha pedig veszítünk” – folytatta a legnagyobb pozitívummal a Red Bull versenyzője.

A holland örült annak, hogy ezúttal valóban az első helyért csatázhatott: „Könnyű lenne azt mondani, hogy még néhány kör, és elkapom, de megpróbáltam a legjobbamat, és ennyit tudtam tenni. A csapat egész hétvégén óriási munkát végzett, és mindent megpróbáltunk a győzelemért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: