DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Stroll: Sokkal jobb itt, mint a Williamsnél

Lance Stroll szerint hatalmas különbség van a Racing Point javára a csapatnál uralkodó légkörben és környezetben ahhoz képest, amit a Williamsnél tapasztalt és ez eredményekben is megmutatkozik.

Alig tizennyolc évesen mutatkozhatott be a Formula-1-ben a fiatal kanadai pilóta, akit azonnal el is könyvelt a közvélemény fizetős pilótának, ugyanis édesapja óriási mennyiségű szponzori támogatása kulcsszerepet játszott abban, hogy végül Felipe Massa csapattársának választották 2017-ben (igaz, eredetileg Valtteri Bottas párja lett volna, ám a finnt váratlanul elcsábította a Mercedes).

A kezdeti botladozás után egész jól belejött az ifjú kanadai, még dobogós helyet is szerzett Bakuban és év végén sem maradt el sokkal a tapasztalt braziltól. A tavalyi évben azonban látványosat zuhant a Williams teljesítménye, mindössze két futamon sikerült a pontszerzés a Stroll-Szirotkin párosnak, Stroll pedig elhagyta a süllyedő hajót.

A nyár végén a pénzügyi csőd közelében álló Force India felvásárlásával kvázi saját csapatra tett szert Lawrence Stroll, ezek után egyértelmű volt, hogy fia a rózsaszínű gárdánál folytatja idén, így is történt. A döntés helyesnek bizonyult, a Williams ugyanis sosem látott mélységekbe süllyedt, George Russell és Robert Kubica (akit a hírek szerint nemsokára leválthatnak a tesztpilótára, Nicholas Latifire) pontszerzésre is esélytelenül körözget abszolút utolsóként.

Stroll jó vásárt csinált a Racing Pointhoz igazolással


A kanadai azonban saját bevallása szerint is nagyon jó helyre került. „Nagyon izgalmas volt a csapatváltás, eddig nagyon élvezem a versenyzést a Racing Pointnál. A változás nagyszerűen lezajlott, alig várom a szezon további részét. Teljesen más itt, sokkal jobb környezetben vagyok (mint a Williamsnél) és ez a pályán is megmutatkozik” – nyilatkozta a Spanyol Nagydíjon egy karambol miatt kieső, de idén már kétszer is pontot szerző Lance Stroll.

A húszéves kanadai pilóta máris több egységet szerzett, mint tavaly egész évben, bár csapattársától, Sergio Pereztől egyelőre 13:4-es vereségre áll. Az istálló azonban sokkal jobb, mint a tavalyi. „A versenyképesség szinte teljesen más világ, mint tavaly, egy tehetséges, ezer fokon égő csapathoz kerültem, amely éhes arra, hogy egyre jobban és jobban teljesítsen. Minden lehetőséget ki akarok használni, de ezeket nemigen lehet előre megtervezni” – tette hozzá Stroll.

Valószínűsíthető, hogy a Racing Point hamarosan jelentősen előrelép az erősorrendben, a gárda ugyanis szinte teljesen új autót épít, amitől sokat várnak az istálló szakemberei.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: