DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Norris nem érti, mégis mit gondolt Stroll

Nyilatkozott a Spanyol Nagydíj egyetlen balesetének két résztvevője: Egyikük nem érti a másik gondolatmenetét, a másikuk pedig nem tudja, jól döntött-e, amikor bevállalta a kanyart.

A Formula-1-es Spanyol Nagydíj egyetlen balesetet szenvedett párosa értetlenül áll a futamon történtek előtt. A barcelonai verseny negyvenötödik körében a tizennegyedik pozícióért harcoló Lando Norris és Lance Stroll összeakadt, és a pálya szélén ragadtva előidézte a biztonsági autót is. Norris a pálya első, jobb-bal kanyarkombinációjában kívülről szúrt be Stroll mellé, aki a következő balosban nem hagyott elég helyet a McLaren pilótájának. Norris a Motorsportnak nyilatkozott az esetről.

"Tudta, hogy az egyes kanyar bejáratában mellette voltam. Hogy utána mit gondolt, azt nem tudom. A kettes kanyarban az autóm egy jó része kint volt, és amikor elkezdett balra kanyarodni, biztos voltam benne, hogy azt hitte, eltűntem, vagy kihátráltam a támadásból. Egy ponton biztosra vettem, hogy rám fogja zárni az ajtót. Ezt megpróbáltam elkerülni, de már késő volt" - részletezte a brit.

A másik autóban ülő Stroll is elmondta, ő hogyan élte meg a helyzetet. Szerinte abban a kanarkombinációban két autó nem fér el egymás mellett. "A visszajátszást nem láttam, de ja, nem volt valami sok hely. Át kellett mennem a kanyaron, ezért befordultam, nem igazán lehetett ott mit csinálni. Az első kanyarban a belső íven mélyet fékeztem, aztán jött a következő, amiben sajnos nem volt elég hely két autónak. Nem tudom, hogy ezt meg kellett-e kockáztatom. Sajnálom, mert én hagytam cserben a csapatot azzal, hogy nem értem célba."

A balesetet követően mindkét pilótát beidézték a felügyelőkhöz, ahol versenybalesetnek minősítették az esetet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: