DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Racing Point szinte új autót épít

Olyan fejlesztési csomaggal készül a Racing Point, amely mondhatni, új autóval vértezi fel Lance Strollt és Sergio Perezt, állítja a csapatfőnök Otmar Szafnauer és a technikai igazgató Andy Green is.

A Force India hamvaiból újjáéledő Racing Point eddig az idényben minden egyes versenyen pontot tudott szerezni, ez alól csak a legutóbbi, Spanyol Nagydíj volt kivétel, aminek meg is van az oka az istálló technikai igazgatója, Andy Green szerint.

„Ez egy nehéz pálya volt számunkra, ahol nagyon fontos, hogy megtaláljuk az autó megfelelő egyensúlyát, amire még csak most kezdünk rájönni. És most az elmúlt évekről beszélek, ugyanis nem tudtuk eddig megfelelően beállítani az autót, hogy tökéletes legyen az egyensúlya” – idézi Greent a GP Fans.



„De jön majd néhány új alkatrész, tulajdonképpen egy új autó, még a nyári szünet előtt. Remélhetőleg, ezzel sikerül megoldanunk a problémáinkat, melyek az ilyen típusú pályákon hátráltatnak bennünket.”

Andy Green szavait a csapatfőnök, Otmar Szafnauer is megerősítette a motorsport.com számára: „Elég nagy lesz ez a fejlesztési csomag. Az aerodinamikai filozófiánk alapjaiban fog megváltozni, szóval ez eléggé nagy dolog. Olyan hamar kell elkészülnünk vele, amennyire csak tudunk, jó lenne, ha még Magyarország előtt rajta lesznek az autón az új alkatrészek.”

Otmar Szafnauer és Lawrence Stroll Azerbajdzsánban

„Nem hinném, hogy ez nagy kockázatot jelentene, hiszen szerintem a többiek is hasonlóképpen cselekednek, már most is. Sok dolog fog változni, mivel a levegő áramlása teljesen megváltozik majd az autó körül. Összességében ez az a döntés, ami örökös javulást jelent majd számunkra” - mondta Szafnauer. Lawrence Stroll érkezése óta pedig valóban úgy tűnik, hogy a pénz semmiben sem lehet akadály, így okkal lehetnek optimisták a Racing Pointnál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: