DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ferrari: Ugyanaz a gond az év eleje óta

Mattia Binotto szerint a fejlesztéseik műküdnek, de a gumikat nagyon nehéz megérteni - a problémáik ugyanazok most, mint a szezon első futamán, azóta nem sikerült őket megoldani.

A Spanyol Nagydíj csúfos kudarca után már a Ferrarinál is beismerték, hogy nincs értelme mellébeszélni, el kell ismerni, hogy az idei autót nagyon elrontották és nincs mire várni, kőkeményen és drasztikusan kell fejleszteni. Hiába a motorfrissítés, hiába az aerodinamikai újítások, a Mercedeshez ezúttal sem volt közük és a Red Bull is legyőzte őket Max Verstappennel - Mattia Binotto csapatfőnök elmondta, hogy a problémáikat nem sikerült megoldani.

"A jelenleg meglévő korlátaink megvoltak már a szezon első futamain is" - idézi őt az Autosport. "Szerintem az egész hétvége kihangsúlyozta ezt, a gyengeségeink világosak és egyértelműek voltak. Hogy mennyi ideig tart majd ezeket megoldani, azt nehéz megmondani, szerintem fontosabb számunkra az, hogy megértsük, hogyan kezdjünk hozzá. Viszont biztos vagyok benne, hogy ezt gyorsan meg fogjuk csinálni."

00219001_706



Mivel Binotto szerint egyébként minden bemutatott fejlesztésük úgy működött eddig, ahogy várták, sokak szerint egyszerűen a gumikat nem tudják megfelelő munkára fogni. "Az igaz, hogy az abroncsokat nehéz kezelni. Abszolút kulcsfaktort jelentenek az autó összeteljesítményét tekintve, ahogy a kezelésük, optimalizálásuk is. Ezek a gumik másképp viselkednek, mint a tavalyiak, de a Pirelli elérte, amit akart, az abroncsok nem hólyagosodnak" - magyarázta.

"Viszont mindennek a megértése, optimalizálása része a munkánknak és ha mondhatom ezt, akkor nem egyszerű, nem egyértelmű feladat. Ezen a hétvégén is sok minden változott, a pálya hőmérséklete folyamatosan változott, ezeket pedig ki kell elemeznünk ahhoz, hogy megérthessük az autónk viselkedését."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: