DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Olasz sajtó: Ferrari, viszlát 2020-ban!

Besültek a nagy fejlesztések a Scuderia számára, a Mercedes és a Red Bull is a vörös autók előtt végzett. Ez pedig az olasz sajtónál előre láthatóan azt jelentette, hogy betelt a pohár a Ferrari miatt.

A téli tesztek után óriási várakozásokkal tekintettek a 2019-es szezonra, az olasz istálló rajongói és a hazai sajtó is természetesen győzelmeket és lehetőleg világbajnoki címet várt. A valóság azonban óriási bukás lett eddig, az első öt futamon ötször a nagy rivális Mercedes aratott kettős győzelmet, a vörösöket pedig lassacskán a Red Bull-Honda is maga mögött hagyja.

Mattia Binotto csapatfőnök is elismerte, hogy a Ferrari fejlesztései elégtelenek, ám az is látszik, hogy egyelőre nem lelik a kiutat. A kanyarokban a versenyautó látványosan lassú, így teljesen hiába gyors az egyenesekben. Az olasz sajtó gyakorlatilag eltemette az esélyeket az idei évre.

„A Ferrari egyre csak rosszabb! Mi a probléma a Scuderiánál? Ha csak egyetlen gond van, akkor az az, hogy a Ferrarit egyenesen elárasztják a problémák e pillanatban. Az autó nem jó a kanyarbejáratokon és a kanyarkijáratokon sem. Az utolsó szektorban drámaian pocsékul szerepelt az autó, tulajdonképpen azt is mondhatja bárki, viszlát, 2020-ban újra találkozunk!” – fogalmazott élesen a Corriere dello Sport.

Az olasz sajtó eltemette a Ferrari idei esélyeit, reménytelennek látja a helyzetet


„A Ferrari szezonját tökéletesen összefoglalta Vettel versenye: ez reménytelen! A csapat mindent megpróbál taktikai fronton, ahogy az idei évben általában, de ezek mind a reménytelenségből fakadnak” – temeti a nemzeti csapat esélyeit a Gazzetta dello Sport című lap.

Ugyanakkor nem felejtette el megdicsérni az idei második dobogós helyezését szállító Max Verstappent. „Ő (Verstappen) az egyetlen, aki képes az autó erején felül teljesíteni. Sólyomként volt képes legyőzni Leclerc-t és Vettelt is, közben pedig mesterien kezeli a gumikat. Verstappen maga mögött hagyta korábbi hibáit és neki köszönhetően a Honda-motor a harmadik helyen állhat a világbajnokságban” – tette hozzá az olasz lap.

Azt leszögezhetjük, hogy a pontversenyt és az idei formát is tekintve innen nagyon nehéz lesz felállni és megakadályozni a Mercedes zsinórban hatodik világbajnoki címét

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: