DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen: Reálisan csak a Ferrarik legyőzhetőek

A Red Bull holland pilótája beférkőzött a két Ferrari közé, sőt, majdnem Sebastian Vettelt is legyőzte, de így sem boldog a negyedik rajtkockával, mert a Mercedes nagyon távoli célpont maradt.

Cinizmus nélkül érdemes visszaemlékeznünk az energiaitalos istálló főtanácsadója, Dr. Helmut Marko alig két hónappal ezelőtt tett nyilatkozatára, miszerint a Ferrari az élen, a Red Bull szorosan mögötte a második, de megelőzi az erősorrendben a Mercedest. Ehhez képest az első négy nagydíjon négy Mercedes kettős győzelem és a szombaton látottak alapján komoly esély van arra, hogy Spanyolországban megszületik zsinórban az ötödik.

A Red Bull-Honda valóban veszélyes a Ferrarira, csak éppen nem az első helyért, hanem hátrébb. Max Verstappen alig néhány századdal maradt el Sebastian Vetteltől és lett negyedik a barcelonai kvalifikáción, ám Valtteri Bottas Mercedesétől kevés híján egy teljes másodpercet kapott. Az sem vigasztalja, hogy megvan a második sor, ismét legyőzve Charles Leclerc-t.

Gyors a Red Bull-Honda, de a Mercedes elérhetetlen


„Azt gondolják, hogy elégedett lehetek? Az nem én lennék. Nagy fejlesztésekkel érkeztünk ide, tehát szerettem volna, ha sokkal inkább odaérünk az él közelébe. Sajnos egyáltalán nem ez a helyzet, ezért nem vagyok boldog. Igen gyakran végzünk a negyedik pozícióban, ezért csak apró pozitívumnak érzem, hogy az időmérőn megint sikerült megelőznünk egy Ferrarit” – osztotta meg gondolatait Max Verstappen a Ziggo Sportnak adott nyilatkozatában.

„Összességében nem vagyok elégedett, a Mercedes borzalmasan gyors, a Ferrari pedig attól függ, éppen hogyan megy. Természetes, hogy az első helyen szeretnék harcolni, de ott most a Mercedes tanyázik. Reálisan nézve a Ferrarikkal lehetünk harcban és rendre ez is történik” – tette hozzá csalódottan az ötszörös futamgyőztes. Ebben a tekintetben elmondható, hogy két hónappal ezelőtt Marko úr nagyot tévedett a Mercedes erejével kapcsolatban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: