DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Az utolsó szektor a Mercedes kincse

Valtteri Bottas látványos előnnyel verte porrá a mezőnyt, még csapattársát, Lewis Hamiltont is fölényesen győzte le. A Mercedes-pilóták és Vettel is érzi, a harmadik szektor volt a kulcs.

Ritkán látunk ennyire sima és egyértelmű időmérő edzést a Formula-1-ben, mint amit ma Barcelonában. A tegnapi napi két szabadedzésen is leggyorsabb Valtteri Bottas agyonvert mindenkit, több, mint hat tizeddel győzte le csapattársát, Lewis Hamiltont, Sebastian Vettel pedig már nyolc és fél tizedmásodpercet kapott. Verstappen beférkőzött a Red Bull-lal a második sorba. Charles Leclerc csak az ötödik lett.

Itt nem volt kérdés, a bajnoki éllovas finn zsinórban a harmadik időmérőjén diadalmaskodott, a Ferrari pedig kezdhet félni, hogy az egész év elmegy. „Jól éreztem magam az autóban, az időmérő döntő szakaszában egyre jobb és jobb lettem, nagyon élveztem a Q3-at. Hajtott a vérem, ez nagyon összejött most” – örvendezett a pole-pozíciót megszerző Valtteri Bottas.

„A harmadik szabadedzésen nem volt könnyű, meg is perdültem, most azonban minden jól alakult. Ezek az eredmények magabiztosságot adnak, rettentően örülök ennek az eredménynek. Nagyon várom a holnapi versenyt, egyre jobban érzem magam az autóban” – tette hozzá optimistán a Mercedes finn pilótája.

Senki nem érhetett Valtteri Bottas nyomába az időmérőn


„Először is ki kell emelni, hogy Valtteri egész hétvégén nagyszerűen ment, kiváló munkát végzett, én egyszerűen nem tudtam összerakni egy erős kört, a Q3-ban sem voltam jó. Túl korán ki kellett mennem, később jobb lett volna, elsőként gurultam ki és ez nem volt elég jó most” – fogalmazott a láthatóan csalódott Lewis Hamilton.

„Szép az idő, örülök, hogy az első két helyen végzett a Mercedes, várom már a holnapi versenyt. Megpróbálunk ugyanígy befutni a verseny végén is, csak a sorrendet cserélném meg szívem szerint, akkor boldog leszek” – utalt egy újabb kettős győzelem lehetőségére az ötszörös világbajnok.

„Az utolsó szektor az Achilles-sarkunk e pillanatban. Az előbb beszéltem Valtterivel, ők hihetetlenül jól mennek az utolsó részen, mi pedig szenvedünk ott kicsit. Úgy vélem, mindent kihoztunk az autóból, úgyhogy egyszerre vagyok boldog és szomorú is” – utalt a Mercedesek (különösen Valtteri Bottas) mögötti komoly hátrányra Sebastian Vettel.

„Az autó igazából nem viselkedik rosszul, de egyértelmű, hogy nem elég gyors. Az egyensúly is nagyjából rendben van, de ezekben a kanyarokban óriási szükség lenne sokkal jobb leszorítóerőre, amiben a jelek szerint jelenleg hiányt szenvedünk” – fogalmazott a Ferrari német pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: