DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ralf Schumacher: Ha a Ferrari most sem nyer, vége a dalnak

A Ferrari komoly aerodinamikai és motorfejlesztéssel próbálja végre legyűrni a Mercedest, de Ralf Schumacher szerint, ha ez Barcelonában sem sikerül, el is temethetik a bajnoki esélyeket.

A téli tesztek során a Ferrari kiváló tempót mutatott, a szakértők egyértelműen arra számítottak, hogy körönként 3-5 tizedes előnyben lehet a Scuderia a legfőbb riválisokkal szemben. Élesben azonban egészen máshogy alakult eddig a szezon, a Mercedes lehengerlően kezdett, négy kettős győzelem a lehetséges négyből, a konstruktőrök között már 74 egység az előnye (pedig tavaly csak az év végére alakult ki egy 84 pontos fór).

Továbbra is úgy gondolják a Scuderia pilótái, hogy az autóban megvan a potenciál, csak egyelőre nem sikerül kiaknázniuk (mindössze három harmadik helyezésre futotta eddig idén). Az idő azonban egyre inkább szorít, az Ezüst Nyilak egyre inkább elillannak a bajnokságban és Ralf Schumacher szerint, ha a győzelmi tendencián a fejlesztések ellenére sem tud változtatni a vörös istálló, akkor jobb is, ha elfelejtik az idei esélyeket. Márpedig a pénteki nap után egyelőre egyáltalán nem tűnik úgy, hogy a Ferrari lenne a fő esélyes Barcelonában.

Győzelem vagy bukás a Ferrari számára Barcelonában?


„Megvan bennük a potenciál, de néhány rossz döntés, egy technikai probléma és néhány vezetői hiba azt eredményezte, hogy nem sikerült ezt kiaknázniuk. Tulajdonképpen kizárólag egy győzelem tarthatná nyitva a bajnoki versengést Barcelonában” – nyilatkozta Ralf Schumacher a Sky Deutschland adásában.

„A Red Bull komoly fejlesztéssel jelentkezett az európai szezonra, ami ha valóban azt hozza, mint amire számítanak, akkor Max Verstappen nagy meglepetést okozhat. Összességében, úgy gondolom, a Ferrari rendelkezik a legjobb csomaggal, de a Mercedes sokkal kiteljesedettebb csapat, összeszedettebb versenyzőkkel. A Ferrari pedig nem engedhet meg magának több hibát.”

Ráadásul a Ferrari vezérpilótájának személye is alapvetően megingott. „Vettel elsősorban saját hibáinak köszönheti, hogy egyelőre nem jönnek az eredmények. És még ott van csapattársa, Charles Leclerc, aki alaposan megnehezíti a dolgát. Leclerc lendületben van és versenyről versenyre egyre magabiztosabb lesz. Vettelnek keményen kell nyomnia, ha elé akar kerülni” – tette hozzá Schumacher.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: