DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

A Ferrarinál nem értik, miért veszítenek a lassú részen

Gyakran tekinthetünk vízválasztóként egy F1-es szezon első európai futamára, ahova a csapatok a legnagyobb fejlesztéseiket időzítik, a Ferrarinál pedig nem lehetnek nyugodtak amiatt, hogy a barcelonai pénteken a második erőnek mutatkoztak.

Bár egyik edzésen sem volt jelentős a lemaradásuk a Mercedesekhez képest, a mérvadóbbnak számító második gyakorláson Charles Leclerc és Sebastian Vettel háromtizedes hátrányt szedtek össze az élen végző Valtteri Bottashoz képest. Ez a hátrány mondhatni teljes egészében a pálya utolsó, lassú szektorából származik, hiszen az első kettőben gyakran még az Ezüst Nyilaknál is gyorsabbnak bizonyult a motor és az aerodinamika terén is jelentősen felfrissített Ferrari.

vettel_4



„A motort illetően elégedettek vagyunk, de persze még csak péntek van, szóval nehéz látni, hogyan teljesítünk a többiekhez képest. De összességében jó napot zártunk. Mindent feltettünk az autóra erre a hétvégére, amit terveztünk is, de azt hiszem, valós képet fest az a tény, hogy nem mi voltunk a leggyorsabbak” – idézi a Barcelonában nyilatkozó Vettelt a crash.net.

„Nem először fordul elő idén, hogy időt veszítünk az ilyen kanyarokban. Ha könnyű lenne rá a válasz, már megoldottuk volna, de keményen kell dolgoznunk annak érdekében, hogy egyáltalán megértsük, miért veszítünk néha többet, máskor kevesebbet.”

Leclerc is csapattársáéhoz hasonló gondolatokat visszhangoz:

„A fő hangsúlyt arra fogjuk helyezni, hogy javuljunk az utolsó szektorban, hiszen ott bukjuk a legtöbbet. Amikor az ellenfelünk pénteken nagy előrelépést tesz, akkor nekünk is fel kell gyorsítanunk az autóra szerelt újítások megértésének folyamatát. Nem tudhatjuk, hogy ők ma mivel foglalkoztak, ezért csak magunkra koncentrálunk, és remélhetőleg sikerül javulnunk az időmérőre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: