DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Leclerc: Ennél sokkal jobb a Mercedes

A Ferrari monacói pilótája dominálta a pénteki bakui szabadedzést, a Mercedes egyelőre szenved. Charles Leclerc szerint viszont ez csak álca, ennél sokkal többet tud a rivális.

Furcsa pénteki napot hagyhattak maguk mögött a pilóták Azerbajdzsánban, lényegében a csatornafedeles probléma miatt egyetlen mért edzésen kellett nagyon zsúfolt programot teljesíteniük, mivel az első gyakorlás szinte teljes egészében elveszett, érdemi munkát egyik csapat sem végzett.

Emiatt például Kimi Raikkönen is arra mutatott rá, hogy a köridőkből ne vonjunk le túl nagy következtetéseket, mivel mindenkinek borult a tervezett programja. Amit viszont láthattunk, hogy a Ferrari stabilan az élre állt, Lewis Hamilton hat és fél tizedes hátránnyal harmadik, Max Verstappen befért a két Mercedes közé, de ő már közel egy másodpercet kapott.

Leclerc egyelőre Bakuban is erősebbnek tűnik Vettelnél


Baku egyébként Charles Leclerc egyik kedvenc pályája és pénteken bő három tizedet rá is vert négyszeres világbajnok csapattársára, így egyelőre tényleg úgy tűnik, az azeri pálya kedvez a fiatal monacóinak, ahol korábban is mindig jól szerepelt. Fölény ide vagy oda, úgy véli, a Mercedes még nem tekerte fel a motort és nem mutatta meg, mit tud valójában.

„Nagyon örülök az első napi eredménynek, nagyon kedvelem a pályát és ma is jól mentem. Összességében remekül muzsikál az autó ezen a pályán, ugyanakkor egyelőre nehéz megítélni, mennyit hoz nekünk az új aero-csomag, de mindenképpen pozitív napot zártunk” – nyilatkozta Charles Leclerc.

„Úgy gondolom, egészen erősek vagyunk, de az is biztos, hogy a Mercedes ennél sokkal többet mutat majd. A hosszú etapokon igen gyorsnak tűntek. Teljesen biztos vagyok abban, hogy szombaton nekik is minden összeáll majd és rettentő szoros csatát vívunk majd” – figyelmeztetett az ifjú Ferrari-pilóta, akinek csapattársa, Sebastian Vettel is úgy véli, továbbra is a Mercedes a fő esélyes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: