DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Baku is Leclerc-nek kedvezhet

Két sarkalatos kérdés is felmerül a Ferrarival kapcsolatban. Segít-e a bakui hosszú egyenes a riválisokkal szemben, valamint hogy Charles Leclerc egyik kedvenc pályáján legyűrheti-e Vettelt?

Hetek óta arról szólnak a hírek, hogy a Ferrari az egyenesekben hatalmas előnyt szerez a vetélytársak ellen, ugyanakkor a lassú, kanyargós részeken ezt elveszítik, kicsit még többet is, így önmagában hiába a remek végsebesség. Azerbajdzsánban egy, még a sanghajinál is hosszabb egyenes szakasz segítheti az olaszokat a győzelemhez, bár ezen a pályán még sosem sikerült nyerni.

A Scuderián belül egyre inkább kérdéses a vezérszerep, Sebastian Vettel ugyan az eddigi három versenyből kétszer a fiatal monacói csapattárs előtt végzett, de mindhárom helyszínen csapatutasítás védte (volna) a négyszeres világbajnokot. Ezúttal sem lesz könnyű dolga, mivel Leclerc egyik kedvenc pályája Baku, ahol tavaly első Formula-1-es pontjait szerezte, korábban pedig nyerni is tudott. Vettel nincs jó formában, ráadásul az utóbbi években Azerbajdzsánban még a dobogó sem jött össze, az olasz sajtó pedig már látványosan Leclerc mögé állt, látva az elmúlt futamokon nyújtott teljesítményét.

Leclerc nagyon kedveli a bakui aszfaltcsíkot


Ezúttal áttörést érhet el és a bahreini balszerencse után végre valóban futamot nyerhet? „Azerbajdzsán az egyik kedvenc pályám az egész szezon során. Nagyon kedvelem és mindig jól is szerepeltem itt korábban, győzni tudtam, dobogóra is álltam a Formula-2-ben, tavaly pedig itt szereztem életem első F1-es pontjait” – tekintett előre Charles Leclerc.

„Mindig élvezem, ha itt vezethetek, különösen a kastély körüli részt a szűk kanyarjaival. Egészen különleges pálya, sehol máshol nem találunk hasonlót a világon. A szabály egyszerű: sosem szabad lankadnia az összpontosításunknak, különben az első hibánál a falban találjuk magunkat. Baku mindenki számára megerőltető, mégis alig várom” – tette hozzá az ifjú Ferrari-pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: