DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappen érkezhet Bottas helyére?

A Mercedes egyre élénkebb érdeklődést mutat Max Verstappen iránt, aki kilépési záradékkal rendelkezik a Red Bullnál. Ha idén sem sikerül a felzárkózás, a holland leléphet a riválishoz?

Ellentmondó híresztelések láttak napvilágot a héten Max Verstappennel kapcsolatban. Átmeneti évet teljesít idén az energiaitalos istálló, tizenkét év után ugyanis szakított eddigi motorszállító partnerével, a Renault-val és a fejlődési pályán levő, de egyelőre a Mercedes-Ferrari párostól teljesítményben szintén elmaradó Hondával kötött hosszú távú szerződést.

A huszonegy éves holland másfél évvel ezelőtt hosszabbította meg szerződését a bikákkal és Christian Hornerék egyértelműen elsőszámú pilótaként tekintenek rá. A Hondával való szövetség remekül kezdődött, Ausztráliában azonnal egy dobogós hellyel indított Verstappen úgy, hogy még Lewis Hamiltont is támadta a második helyért. Bahreinben kevésbé sikerült jól a versenyhétvége, az elmondások szerint a motor rendben volt, az aerodinamika viszont egyáltalán nem. Verstappen éppen a napokban dicsérte az új Honda-erőforrást, amely a reméltnél is jobban teljesít.

Jövőre akár egy csapatban is láthatjuk Verstappent és Hamiltont?


Az AutoBild információi szerint Verstappen frusztrált a tempóhátrány miatt és máris szárnyra kaptak olyan hírek, hogy ha nem javul záros határidőn belül a Red Bull, a Mercedes sikerrel elcsábíthatja saját csapatába, márpedig akkor Valtteri Bottasnak nem lesz maradása, mivel Hamilton szerződése a jövő évre is szól, a finné nem.

A Red Bull főtanácsadója is elismerte a rivális érdeklődését, de nem aggódik. „Max szerződésében valóban található kilépési záradék (abban az esetben, ha az istálló teljesítménye gyenge lenne). Toto Wolff igen gyakran hívogatja őt és édesapját, Jost is” – ismerte el Dr Helmut Marko az AutoBild című lapban.

„Én azonban nyugodt vagyok, jól érzi magát nálunk és amint megadjuk neki a világbajnoki címre esélyes autót, nem aggódom, hogy maradni fog” – tette hozzá Marko. A Mercedes csapatfőnökének élénk érdeklődése mindenesetre kényelmetlen helyzetbe hozhatja a világbajnoki összetett pontverseny éllovasát, Valtteri Bottast, ugyanis 2019 végén az ő szerződése jár le az istállónál. Ha pedig továbbvisszük a szálat, vajon milyen csatákat eredményezne, ha Max Verstappen és Lewis Hamilton egyazon csapatba kerülne?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: